Mediator Site
Image default
Architectuur

Wat doet een bedrijfsmakelaar?

Er is een groot verschil tussen het onderhandelen over een commercieel vastgoed en een residentieel vastgoed. Daarom is het belangrijk om de verschillen tussen de twee te weten, zodat duidelijk wordt wanneer je welke nodig hebt.

De commissie van een commercieel makelaar is meestal veel hoger dan dat van een residentieel makelaar, en helaas is dat wel gebaseerd op een aantal zaken.

 

Wat is er uniek aan een bedrijfsmakelaar?

Een bedrijfsmakelaar heeft door de jaren een breed beeld gekregen van hoe het er in de vastgoedsector aan toe gaat. Dit stelt de professional in staat om nieuwe kansen te zien en geeft hem meer capaciteit om te kunnen omgaan met momenten van tegenspoed. 

 

Hoe wordt een commercieel vastgoed getaxeerd?

Naast de ruimte zelf is het belangrijkste aan een bedrijfspand de locatie. Het is voor veel leidinggevenden en investeerders essentieel dat het pand centraal gelegen is, en gemakkelijk toegankelijk voor werknemers en het consumentenpubliek. Ook dingen als restaurants in de buurt krikken de waarde van een pand op. Tegenwoordig is het internet voor vrijwel alle bedrijven een vereiste. Daarom wordt nu zelfs de snelheid van het lokale internetnetwerk meegenomen in taxaties.

 

Verschil in wensen

Bij de aankoop van een particulier onroerend goed is het de normaalste zaak dat de makelaar je voor zover mogelijk voorziet in al je persoonlijke wensen en voorkeuren. Bij een zakelijk pand is dit een ander verhaal. De klant laat zo veel mogelijk zijn eigen voorkeuren buiten beeld, en focust op wat de vereisten voor het bedrijf zijn.

Zoals hierboven waarschijnlijk aardig duidelijk is geworden, is er een degelijk verschil tussen het proces van aankoop van een residentieel pand en een commercieel pand. Hier komen dan ook veel andere zaken bij kijken, en daarom is een bedrijfsmakelaar veel geschikter bij het afhandelen van dergelijke klussen.