Mediator Site
Image default
Bedrijven

Wat je moet doen wanneer je een stroomstoring hebt

Een stroomstoring is altijd vervelend om te hebben, op het moment van een stroomstoring kun je namelijk geen gebruik maken van de elektra. Wanneer je geen gebruik kunt maken van de elektra merk je pas echt hoeveel gebruik je maakt van elektra, je hebt het namelijk voor bijna alles nodig. Zonder stroom kun je namelijk niet luisteren naar de radio of een wasje draaien, wanneer je thuis moet werken kun je dit natuurlijk ook niet doen wanneer er geen stroom is. Hieronder kun je lezen hoe je zo snel mogelijk van de stroomstoring af komt.

Kijk bij de buren

Wanneer je een stroomstoring denkt te hebben moet je eerst kijken waar de stroomstoring vandaan komt. De stroomstoring kan namelijk vanuit binnenuit komen maar ook van buitenaf, door bij de buren te gaan kijken kun je erachter komen waar de stroomstoring vandaan komt. Wanneer de buren namelijk wel stroom hebben heb je last van een stroomstoring bij jou thuis, je kunt dan het beste een elektricien inschakelen om deze stroomstoring op te lossen. Een elektricien ziet namelijk al snel wat er mis is, op deze manier ben je dus snel van je stroomstoring af. 

De buren hebben geen stroom 

Wanneer de buren ook geen stroom hebben zit er een storing in het buurtnet, het is niet mogelijk om hier een elektricien voor te bellen. Een storing in het buurtnet kan alleen worden opgelost door iemand van het netbeheer, je moet het Nationaal storingsnummer bellen om iemand van het netbeheer te laten komen. Het duurt vaker wat langer voordat een storing in het buurtnet is opgelost, het zijn vaak namelijk wat grotere problemen. Het komt vaak voor dat er een storing in het buurtnet ontstaat doordat er bijvoorbeeld per ongeluk door een elektrakabel heen is gegraven.