Mediator Site
Image default
Winkelen

Een vloer uitkiezen doe je zo

De vloer is een belangrijk onderdeel van de inrichting en uitstraling van je huis. Hij strekt immers over de gehele ruimte en in iedere ruimte heb je een vloer. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het soort vloer je wilt in welke ruimte. Niet iedere vloer is geschikt voor iedere ruimte en voor iedere woonsituatie. Wordt het PVC? Een cementdekvloer als ondergrond of toch laminaat? Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een vloer.

Praktisch gebruik

Een vloer moet passen bij de ruimte en het gebruik daarvan. Tapijt in een natte ruimte is bijvoorbeeld geen goede combinatie. Maar parket of laminaat ook niet. Je kunt beter gaan voor PVC of tegels. Voor de keuken is tapijt ook een minder goede oplossing, omdat je dan blijft stofzuigen. Hier is een vloer die makkelijk schoon te maken is meer gewenst. Dit geldt overigens voor alle ruimtes wanneer je kinderen of huisdieren hebt en geen zin hebt om iedere dag urenlang schoon te maken. Wanneer je kiest voor een ‘koude’ vloer, dat wil zeggen alles behalve tapijt, maar wel de gezelligheid en warmte van een tapijt, is een vloerkleed op maat een goede uitkomst. Hiermee zorg je ervoor dat je zacht kunt zitten, je voeten warm zijn en het vloerkleed perfect bij je huis past. Wat ons brengt bij het tweede waar je over na moet denken als je een vloer gaat kopen.

Stijl

Er zijn ontzettend veel stijlen in vloeren te vinden. Dus als je het soort vloer hebt gekozen, is het belangrijk om na te denken over de stijl die je wilt dat de vloer uitstraalt. Het moet natuurlijk passen bij jouw persoonlijke smaak, maar ook bij de ruimte en de rest van het interieur. Laminaat grijs eiken is een voorbeeld van een vloer die bijna in ieder huis en bij iedere stijl past. Maar sommige vloeren zijn meer uitgesproken. Je moet er rekening mee houden dat een nieuwe vloer een investering is die zowel geld als tijd en moeite kost. Om de zoveel jaar een nieuwe vloer zit er voor veel mensen niet in. Wanneer jouw kind een nieuwe vloer krijgt in zijn/haar kamer, is het dus aan te raden voorzichtig te zijn met korte termijn wensen.