Mediator Site
Image default
Bedrijven

Ga je scheiden? Overweeg een mediator in te huren

Over het algemeen is een scheiding niet leuk en vindt deze vaak plaats vanwege vervelende redenen. Denk bijvoorbeeld aan overspel van een partner of aan toenemende ruzies waardoor een relatie eigenlijk geen stand meer kan houden. Ook kan het zijn dat een stel gewoon uit elkaar groeit waardoor er van beide kanten geen liefde meer is. In zo’n geval wil je misschien wel uit elkaar gaan, scheiden. Dat is vervelend maar voor beide partijen uiteindelijk het beste. In veel zogeheten vechtscheidingen komt daar een advocaat aan te pas en loopt er één winnaar weg uit de scheiding. Maar er is ook een tweede optie waar beide partijen van profiteren.

 

Schakel een mediator in

De andere optie, naast het inschakelen van een advocaat, is het inschakelen van scheidingsmediation. Een mediator vervult de rol van bemiddelaar in een scheiding of andere situatie. Zo is er bijvoorbeeld ook arbeidsmediation. Dat is dan weer erg geschikt bij arbeidsconflicten. Een mediator kan in het geval van een scheiding dienen als luisterend oor. Na de belangen van beide partijen te hebben aangehoord is een mediator de aangewezen persoon om die belangen tegen elkaar af te wegen met in het achterhoofd een eerlijke uitkomst.

 

Uiteindelijk komt de mediator met een uitkomst. Hierin zijn de belangen van beide partijen afgewogen. Dit resulteert in een uiteindelijke verdeling van bijvoorbeeld de bezitter van het getrouwde stel, maar ook afspraken rondom visitatie van eventuele kinderen en wat er wordt gedaan met het huis. Het uitgangspunt is altijd dat beide partijen content zijn met de uitkomst.

 

Kies een mediator uit de buurt

Omdat je een mediator nodig hebt in een moeilijke periode van je leven wil je dat het gehele proces zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Dat betekent dat je zo min mogelijk risico op ruis in de communicatie wilt hebben en dat de lijntjes kort blijven. Hoe doe je dat dan? Door een mediator uit de buurt te kiezen. Mediators zitten door het hele land dus een Mediator Haarlem of een Mediator Steenwijk zijn zo gevonden. Natuurlijk is prijs ook een factor in je keuze, dat begrijpen we. Maar uiteindelijk wil je een zo prettig mogelijke uitkomst van de scheiding, ook voor de kinderen.