Mediator Site
Image default
Woningen

Van welke interieurstijl houd jij?

In dit artikel ga ik een aantal verschillende interieurstijlen bespreken. Interieurstijlen kunnen heel erg variëren, maar van welke interieurstijl hou jij? Interieur is niet alleen dé plek waar je leeft en slaapt, het kan ook dé plek zijn om creatief te zijn! Je interieur moet bovendien écht passen binnen wat je wilt uitstralen naar buitenshuis. Je leest hier 12 voorbeelden van interieurstijlen.

12 voorbeelden van interieurstijlen

Er zijn veel verschillende stijlen die je kunt gebruiken voor het inrichten van je woning. Daarnaast kun je ook zeker een aantal interieurstijlen combineren met elkaar, maar wees daar wel voorzichtig mee. Dit kan al snel te druk worden.

– Klassiek

– Retro

– Industrieel

– Scandinavisch

– Botanisch/Naturalistisch

– Vintage

– Modern

– Art deco

– Jaren ’70 stijl

– Bohemian

– Hamptons style

– Nautisch/Maritiem

Interieurstijlen zijn altijd in beweging. Wat vandaag de dag populair is, kan over een paar jaar weer helemaal verdwenen zijn. Interieurstijlen gaan dus niet alleen over jouw eigen smaak, maar ook over wat er op dat moment populair is in de interieurwereld!

Wat kan een interieur doen?

Een interieur kan natuurlijk ook, net als je kleding en make-up, een positieve uitstraling hebben. Interieurstijlen worden vaak gekozen om iets te verkopen of leukers in huis te halen. Interieurstijlen zijn dus ook erg belangrijk. Interieurstijl kan heel veel betekenen, maar het is natuurlijk altijd jouw eigen smaak!

Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan kun je altijd een interieurontwerper inschakelen. Je gaat dan samen op zoek naar de stijl die bij je past en vindt daar passende interieur bij. Interieurstijlen zijn er dus genoeg! Interieurontwerpers kunnen je hier natuurlijk meer over vertellen. Daarnaast kun je ook veel onderzoek doen op het internet of ga eens lekker bladeren in een modeblad of magazine. Knip vervolgens de aansprekende plaatjes eruit. Maak hiermee een moodboard, zo krijg je inzicht in je smaak en stijl.