Mediator Site
Image default
Zorg

Verzorgende IG worden? De voordelen van dit beroep!

Wat houdt het werk van een verzorgende IG inhoudelijk in?

In de medische sector zijn er momenteel veel vacatures voor een VIG, ofwel een verzorgende individuele gezondheidszorg. Als verzorgende IG ben je als interne kracht werkzaam in bijvoorbeeld een verzorgings- of een verpleeghuis en verzorg je patiënten. Ook kun je als verzorgende extern aan de slag in de kraam- of thuiszorg. Kerntaak van het werk van een verzorgende is er op alle niveau voor een patiënt zijn. Denk aan het wassen en aankleden van patiënten. Helpen met medicijninname, wondverzorging en dagelijkse handelingen als boodschappen doen. Verder begeleid je jouw cliënt in sociaal-emotioneel opzicht, bij het ondernemen van activiteiten en ben je verantwoordelijk voor een goede rapportage van het lichamelijke en geestelijke welbevinden van jouw cliënten. 

 

De voordelen van werken als verzorgende

Werknemers die als verzorgende IG actief zijn, geven als grootste voordeel het sociaal-emotionele aspect aan: verzorgende is dankbaar werk vanwege de contacten die je met cliënten opbouwt.

Je bent als verzorgende een luisterend oor voor jouw cliënten en kunt ze in veel opzichten een prettiger en volwaardiger leven geven. Verder zijn de technische aspecten van het werk, de handelingen die je doet, aantrekkelijk. Fijn is verder dat je veel kunt leren van het werk als verzorgende: je gaat om met mensen en doet op die manier veel kennis en levenservaring op.

Ten slotte is de keuze die je hebt aantrekkelijk: je kunt met ouderen werken, geestelijk of lichamelijk gehandicapten, als kraamverzorgster of in de revalidatiezorg. ER valt dus genoeg te kiezen!

 

Meer weten over de mogelijkheden?

Interesse in een vacature verzorgende IG? Kijk dan direct op onze website voor de meest actuele vacatures bij jou in de buurt. Er zijn banen genoeg in de aanbieding met een gepast salaris op jouw niveau!