Mediator Site
Image default
Bedrijven

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen

Een letselschade advocaat is een advocaat die ingeschakeld kan worden wanneer u letsel aan uw lijf of emotionele letsel heeft opgelopen door toedoen van iemand anders. Maar wanneer moet je deze eigenlijk inschakelen? Moet je dit meteen doen nadat je letsel hebt opgelopen, of pas wanneer dit zichtbaar wordt? En wat als je deels verantwoordelijk bent, moet je dit dan wel doen? In dit artikel een aantal tips voor wanneer het verstandig is om een letselschade advocaat in Rotterdam in de armen te nemen. 

Wanneer iemand letsel heeft

Logisch, maar het is niet voor niets. Een letseladvocaat moet je pas in de armen nemen wanneer er daadwerkelijk iemand gewond is geraakt of emotionele schade heeft opgelopen. Als alleen je auto beschadigd is maar jij zelf niet, kan je gewoon de verzekering bellen, maar hoef je geen letselschade advocaat in de armen te nemen. De financiële effecten hiervan zijn niet direct zichtbaar, maar kunnen wel enigszins gemeten worden. Indien je dan in je gelijk gesteld wordt, krijg je dan ook te horen dat je recht hebt op een schadevergoeding. Wanneer je bijvoorbeeld in een rolstoel beland, kan dit een ontzettend hoge schadevergoeding worden doordat er gekeken wordt naar hoeveel je had kunnen verdienen als je niet in die rolstoel beland was. 

Financieel gebied

Als er bijvoorbeeld een ongeluk is gebeurd op je werk en je hier blijvend letsel aan overhoudt, dan willen veel bedrijven een tegemoetkoming voor je regelen. Je moet echter niet direct ja hierop zeggen, omdat in veel gevallen de bedrijven veel minder geven dan je via een letselschade advocaat zou kunnen krijgen. Voor de financiele schade kan soms tot wel 5 keer meer worden verkregen, waarom het verstandig is om een letselschade advocaat in de armen te nemen.

Ben je nou op zoek naar een letselschade advocaat in Rotterdam, neem dan een kijkje op m-advocatuur.nl