Mediator Site
Image default
Bedrijven

Wat doet een letselschade advocaat

Net als elke andere advocaat, probeert een letselschade advocaat ervoor te zorgen dat het recht zegeviert. Een letselschade advocaat onderzoekt in het geval dat je schade bent opgelopen door toedoen van iemand anders of door toedoen van je werk, dat je een eerlijke schadevergoeding hiervoor krijgt. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat je een hersenschudding op je werk opgelopen omdat je werk zijn uitrusting niet op orde had. Dan kan je hen hiervoor je werk verantwoordelijk stellen en ervoor zorgen dat je een eerlijke vergoeding vanuit je werk krijgt. Maar wat doet een letselschade advocaat precies? En wanneer kan je hem gebruiken? In dit blog een aantal tips gegeven door een letselschade advocaat wanneer die van pas kan komen voor jou. 

Schade vaststellen

Een belangrijk iets dat een letselschade advocaat natuurlijk moet doen is om allereerst de schade vast te stellen. Bij een paar schaafwonden is dit zo geregeld, maar hiervoor hoef je ook niet naar een letselschade advocaat. Vaker gaat het hierbij om een groot letsel als botten breuken, hersenschuddingen of langer blijvend letsel. Hierbij wordt uiteraard niet even snel gekeken naar wat je die weken gemist hebt qua inkomen, maar ook wat extra kosten zijn geweest die meegebracht moeten worden. Als je bijvoorbeeld invalide bent geworden dan kan je een stuk minder in het dagelijks leven en heb je thuis extra ondersteuning nodig. Deze kosten worden dan ook doorgerekend. Hierbij wordt gekeken naar je medische dossier in overleg met artsen en doktoren. 

Ze nemen de zaak voor je uit handen

Als je letsel hebt opgelopen kan het emotioneel erg zwaar zijn om je constant bezig moeten te houden met de zaak. Hoewel je altijd betrokken blijft in de zaak, zorgt een schade letsel advocaat ervoor dat je  de zaak in vertrouwde handen af kan geven. Hierdoor kan je zelf weer wat rust vinden en hoef je er niet de hele tijd mee bezig te zijn, er wordt een hoop stress van je afgenomen.  

Mocht je op zoek zijn naar letselschade advocaat, kan je een bezoek brengen aan de website van letselschadeadvocaatlaseur.