Mediator Site
Image default
Financieel

Wat is de beste crematieverzekering?

Elk leven en elk levenseinde is uniek. Het is van cruciaal belang om de juiste verzekering af te sluiten, of je nu kiest om begraven of gecremeerd te worden. Een uitvaart kost al snel duizenden euro’s, daarom kan een crematieverzekering dé oplossing zijn als je je naasten niet met financiële zorgen wilt belasten. Maar hoe weet je nu welke crematieverzekering het beste bij jou past? Dit is afhankelijk van wat je gelooft dat van vitaal belang is voor je laatste dag op aarde en hoe je je het voorstelt.

 

Welke crematieverzekeraar kies je?

Een crematieverzekering is verkrijgbaar bij verschillende aanbieders, waaronder verzekeringskantoren en financiële adviseurs. Dat maakt het aanbod aantrekkelijk en aanpasbaar, maar maakt het ook lastig om te bepalen wie de beste leverancier is. Daarom kan je beter kijken naar de crematieverzekering zelf dan naar de verzekeraar. Zeker omdat veel crematieverzekeringen door dezelfde leverancier worden aangeboden.

 

Kies de beste crematieverzekering

Als het gaat om een crematieverzekering, moet je rekening houden met twee factoren: wat wordt gedekt en hoeveel je uitgeeft aan premies. Wanneer we het hebben over wat er in de verzekering is inbegrepen, moet je nadenken over hoe de uitvaart zal verlopen, wat er met de as gebeurt en of er voldoende ruimte is voor zaken als een afscheidsreceptie of een herdenking. Dit geldt met name bij de naturaverzekering, waarbij de verzekeraar de begrafenis van de nabestaanden regelt. Je kunt ook kiezen voor een kapitaalverzekering die direct uitkeert als je wilt dat he naasten het heft in eigen hand kunnen nemen zodat je crematie er precies uitziet zoals je het voor ogen had.

 

Nu we het toch over geld hebben, de kosten van een crematieverzekering betaald door middel van het betalen van een premie. Je moet deze prijs volledig betalen, tot een maximumbedrag. Dit is het maximale bedrag dat je kan krijgen op basis van je verzekering. Dit betekent dat de crematieverzekering mogelijk niet alle kosten van de uitvaart kan dekken. Houd hier rekening mee voordat je de beste beslissing neemt.

 

Meer verzekeringen vergelijken op Zeker.com.