Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

3 manieren om te stoppen met roken

Jij hebt de keuze gemaakt om te stoppen met roken. Dit is een goede keuze, al kan het wel heel lastig zijn. Misschien weet jij niet goed hoe je moet stoppen met roken, omdat je tijdens vorige pogingen toch al snel weer terug aan het roken was. In deze blog zullen wij jou drie manieren geven hoe jij het beste kan stoppen. Lees dus snel verder!

  1. Gooi alles weg

Als jij per direct wilt stoppen met roken, is het belangrijk dat jij niet makkelijk de mogelijkheid hebt om toch weer opnieuw te beginnen. Het voelt misschien niet goed, maar wij raden ook aan om je sigaretten en aanstekers weg te gooien. Hierdoor voorkom jij dat je sigaretten in de buurt hebt, wat helpt om niet terug te vallen. Ook is het belangrijk om gewoontes weg te gooien. Rookte jij in de pauze op werk samen met een andere collega? Maak hem duidelijk dat je dit niet langer gaat doen. Het is ook slim om niet meer met deze collega mee te gaan, omdat je dan weer dicht in de buurt van sigaretten komt. 

  1. Beloon jezelf

Door te stoppen met roken, bespaar je veel geld. Hierdoor maak je het ook mogelijk om jezelf mooi te belonen. Wil jij al een tijdje lang naar een bepaald land op vakantie, maar kon je hier moeilijk voor sparen? Maak dit de beloning! Spreek met jezelf af dat je na een bepaalde periode op deze vakantie mag, als je in die periode niet hebt gerookt. Dit zal een motivatie zijn om niet terug te vallen, omdat het uiteindelijke doel niet alleen meer het stoppen met roken is. Zorg wel dat je jezelf niet te makkelijk beloont, en dat je ook streng voor jezelf bent. Eén sigaretje is namelijk wel één sigaretje, wat betekent dat jij je beloning niet mag aannemen. 

  1. Doseer het stopproces

Gedoseerd stoppen maakt het proces een stuk makkelijker. Dit kan je doen door in plaats van sigaretten te roken, te gaan vapen. In een vape, voeg je zelf het aroma toe. Hierdoor heb jij zelf in de hand hoeveel nicotine je binnen krijgt wanneer je rookt. In het begin kan je nog best veel nicotine toevoegen, maar probeer in kleine stapjes dit nicotinegehalte steeds kleiner te maken. Zo is de uiteindelijke stap naar het volledige stoppen een stuk kleiner, en makkelijker te maken. 

Wil jij een vape kopen? Neem dan een kijkje op de website van NicotineBase. Hier vind jij de lekkerste aroma’s, en andere vape-gerelateerde producten.

https://www.nicotinebase.nl/nl/