Mediator Site
Image default
Dienstverlening

De belangrijkste redenen waarom een groepenkast vervangen moet worden

Bijna niks is vervelender dan een stroomstoring op het moment dat je echt hard nodig stroom nodig hebt, een stroomstoring kan ook gelijk al een teken zijn dat je groepenkast vervangen moet worden. Maar hoe ontstaat een stroomstoring en wanneer moet de groepenkast dan gelijk vervangen worden? Hieronder kan je alles vinden over wanneer het belangrijk is om een groepenkast te vervangen.

Ouderdom of schade aan een groepenkast

Bij ouderdom of schade aan je groepenkast zul je merken dat er regelmatig stroomstoringen of kortsluitingen optreden, erg vervelend maar ook nog erg gevaarlijk. Bij schade of ouderdom kan je meestal gelijk je groepenkast vervangen om weer optimaal gebruik te kunnen maken van je groepenkast. Een verouderde groepenkast of één met schade is gevaarlijk omdat dit ook brand kan laten ontstaan. Gelijk vervangen dus.

Overbelasting

Een groepenkast kan maar een maximale hoeveelheid stroom tegelijk geleiden naar de juiste groepen en apparaten. Op een groepenkast kan ook maar een maximale hoeveelheid groepen worden geïnstalleerd. Zitten beide aan de max dan is het maar beter om je groepenkast te vervangen. Als je namelijk meer groepen of apparaten installeert achter de groepenkast dan zul je merken dat er een stroomstoring ontstaat en dat je geen gebruik meer kan maken van al je apparaten.

Zelf werkzaamheden uitvoeren

Het internet staat er vol mee hoe je zelf een groepenkast kan vervangen, hier gaat het dus ook vaak mis. Er ontstaat vaak schade of door het verkeerd aanleggen ontstaan er storingen. De groepenkast zou weer vervangen moeten worden.

Schakel de hulp in van een elektricien

Mocht er een groepenkast vervangen moeten worden doe dit dan niet zelf omdat er veel mis kan gaan. De meeste elektriciens zijn zeer ervaren en gespecialiseerd hierin en kunnen dit zonder veel moeite een groepenkast vervangen.