Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

Een auto importeren uit Duitsland: hoe zit het met de BPM?

Je bent van plan om een auto uit Duitsland te importeren, je hebt op het internet al een beetje gezocht over hoe je dit gaat aanpakken. Bijvoorbeeld of je het zelf gaat regelen of dat het met behulp van een bedrijf zoals Automotiveimport gaat doen. Maar dan komt het BPM gedeelte, hoe ga je dit aanpakken?

 

BPM betalen

Het RWD controleert de identiteit van de auto en heeft daarom het kentekenbewijs nodig. De kosten zijn honderd euro en vaak is dit redelijk snel geregeld. Het RDW verzorgt vervolgens de aanvraag voor een nieuw kenteken-card, maar dan moet wel eerst de BPM betaald worden. Je moet dit zelf regelen via de belastingdienst. Met tools zoals: BPM berekenen kan je gemakkelijk en snel je BPM berekenen.

 

Hoeveel BPM je nog moet betalen, kan flink verschillen. Via een BPM rekenmachine kun je alvast berekenen hoeveel het ongeveer gaat kosten. Voordat dit moment is aangebroken, moet je eerst met je aangifte weer naar het RWD. Hier krijg je een verklaring van het RDW die je samen met de BPM-aangifte in een envelop stopt en vervolgens in de daarvoor bestemde bus op het RDW-kantoor gooit.

 

De laatste stap

Ongeveer een week later valt je kentekenbewijs op de mat en ben je weer een stapje dichterbij het rijden in je nieuwe auto. Met je kentekenbewijs ga je naar een bedrijf die kentekenplaten maakt om je eigen plaat te laten maken. Ondertussen regel je een verzekering voor je nieuwe auto. Zodra je dit allemaal geregeld hebt, mag je eindelijk gaan genieten van je tweedehands Duitse auto.