Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

Herontdek het plezier van fietsen met een driewieler!

Veel mensen denken aan een tweewieler bij het woord ‘fiets’, terwijl er ook driewielerfiets bestaat. Een driewieler is een fiets met drie wielen. Een driewieler heeft meerdere voordelen. Het biedt namelijk meer stabiliteit dan een tweewieler, waardoor het fietsen makkelijker wordt! Het is dus de ideale oplossing als fietsen op een tweewieler moeilijk is en je wilt blijven fietsen! Wil je meer weten over een driewieler? Lees dan verder! 

De voordelen van fietsen

Fietsen heeft ontelbaar veel voordelen. Het verhoogt de fitheid, is goed voor je gezondheid, kan intensief, maar ook ontspannend zijn, vermindert stress, is beter voor het milieu en is een relatief voordelige manier om van A naar B te komen. De meeste mensen fietsen op een fiets met twee wielen, maar als je niet meer zo goed op een tweewieler kan fietsen is er een goed alternatief: de driewielfiets.

Blijven fietsen

Het kan zijn dat fietsen op een tweewieler niet meer lukt, gelukkig is hier nog een oplossing voor! Namelijk een elektrische driewieler. Deze is zeer geschikt voor mensen met een wisselend energieniveau/ziektebeeld. Deze driewieler kan je op twee verschillende manieren gebruiken: je kunt gewoon fietsen of mee fietsen met trapondersteuning. Hierdoor kan je zelf bepalen welk moment je meer behoefte hebt aan ondersteuning. Laat je niet beperken en ga op pad met een elektrische driewieler!

 

Evenwicht 

De traditionele driewieler is een driewielfiets met één wiel voor en twee wielen achter waarbij de zitpositie zich boven de trapas bevindt. Hierdoor trap je recht naar beneden en zit je relatief hoog op de fiets. De traditionele driewielers zijn lichtlopende driewielers waarbij je eenvoudig op- en af kunt stappen. Voor het fietsen op een traditionele driewieler is vaak wel enige oefening nodig. Op een driewieler gebruik je je evenwicht anders doordat het frame van een driewielfiets, in tegenstelling tot een tweewielfiets, niet helt in de bocht. Voor ervaren fietsers is dit even wennen, omdat je het gevoel kunt krijgen dat je omvalt in de bocht. 

Driewielers van Huka 

Heb je interesse in een driewielfiets en wil je verschillende driewielers uitproberen? Bij Huka.nl kan je in hun showroom in Varsseveld alle soorten driewielers testen en uitproberen. Maak een afspraak een laat je adviseren. Wil je je vast oriënteren op het gebied van driewielers? Neem dan een kijkje op de website en laat je inspireren. Heb je vragen over hun aangepaste fietsen? Neem dan contact met ze op en ze helpen je graag!

 

https://www.huka.nl/