Mediator Site
Image default
Bedrijven

Het begin van je rijbewijs!

Misschien ben je net 18 geworden of zelfs 16,5 want dat kan tegenwoorden. Je wilt direct beginne met rijlessen zodat je zo snel mogelijk alleen de weg op kunt. Voor dat je kunt beginnen met rijlessen, zul je eerst moeten kijken bij welke autorijschool jij wilt beginnen. Het is daarbij belangrijk dat je niet alleen gaat kijken naar welke autorijschool het goedkoopst is. Je kijkt namelijk ook naar de rijschool die uiteindelijk de beste kwaliteit rijlessen verzorgd. Dit kun je doen door op internet naar rijscholen in de buurt te zoeken en te kijken bij de reviews die zijn achtergelaten. Een voorbeeld van een website van een rijschool is die van rijschool Den Haag.

 

Wat is een tussen tijdse toets (TTT)?

Na de theorie blijf je nog steeds lessen en ga je uiteindelijk werken naar de TTT. Door deze toets te halen maak je het jezelf makkelijker op het praktijk examen. Je hoeft namelijk de speciale verrichtingen en de voertuig kennis niet opnieuw te toetsen. Daarnaast krijg je door de TTT al een eerste ervaring met het afrijden bij het CBR. Voordat je kunt deelnemen aan de tussen tijdse toets, dien je wel eerst je theorie examen behaald te hebben.

 

Het grote praktijk examen

Nadat je de TTT hebt gedaan, ga je nog een aantal rijlessen op voor je praktijk examen. Het is niet verplicht om de tussen tijdse toets behaald te hebben om deel te mogen nemen aan het examen.  Tijdens het theorie examen bewijs jij dat je de rijvaardigheid onder de knie hebt. Mocht dit inderdaad zo zijn, dan kun je bij de gemeente je rijbewijs gaan aanvragen. het duurt ongeveer een week voordat je daadwerkelijk je rijbewijs binnen hebt.

https://drivingschooldenhaag.nl/