Mediator Site
Image default
Bedrijven

Het belang van goede mediation

Arbeidsmediation en zakelijke mediation zijn de ideale manieren om jouw arbeidsconflict of zakelijke conflict op te lossen! Hello Mediation weet als geen ander hoe vervelend een conflict binnen de werksfeer of zakelijke sfeer kan zijn, en helpt jou graag door hierin te bemiddelen. Misschien ben je inmiddels op het punt dat je je vaker ziek meldt, of ga je al langere tijd met tegenzin naar je werk. Je wilt het probleem oplossen, maar je weet niet goed hoe. Naar de rechter gaan? Dit zorgt veelal niet voor een betere verstandhouding, kost veel geld, en op de uitkomst heb je weinig invloed gezien de rechter de uiteindelijke beslissing neemt. Door te kiezen voor mediation kies je voor een oplossing waarbij de communicatie weer op een lijn komt te liggen. Een oplossing die de onderlinge verhoudingen juist goed zal doen. En dat is veel waard!

Arbeidsmediation

Bij Hello Mediation kun je onder andere kiezen voor arbeidsmediation. Bij arbeidsmediation kunnen er verschillende arbeidsconflicten aan de orde zijn. Het kan zijn dat de communicatie tussen jou en je collega’s of werkgever onvoldoende is, waardoor de samenwerking niet goed verloopt. Er zijn afspraken die niet worden nagekomen of er zijn misverstanden rondom het contract. Allemaal zaken waarvoor je arbeidsmediation kunt inschakelen.

Zakelijke mediation

Ook voor zakelijke mediation kun je bij Hello Mediation terecht. In de zakelijke sfeer kunnen er diverse conflicten spelen. Ook hierbij kunnen er communicatieproblemen zijn of problemen in de samenwerking. Het kan zijn dat afspraken tussen jou en je zakenpartner niet worden nagekomen of dat hier misverstanden in zijn. Een mediator is dan uitermate geschikt om hierbij te bemiddelen, zodat de verstandhouding tussen jou en je zakenpartner weer goed zal zijn. Wil je toch liever je eigen weg gaan en zoek je naar een goede manier om de samenwerking te beëindigen? Ook hiervoor is zakelijke mediation de juiste weg. Wanneer beide partners het bedrijf willen verkopen en elk een nieuwe start willen maken, kan zakelijke mediation helpen om alles juist op papier te zetten, zodat beide partijen met een gerust gevoel een andere weg in kunnen slaan. 

Mediation voor een goede verstandhouding

Wil je zelf graag invloed hebben op de oplossing van je arbeidsconflict? Tussenkomst van de rechter kan de onderlinge verstandhouding erg beschadigen. De mediator van Hello Mediation kijkt samen met jou en de andere partij naar een doelgerichte oplossing die ook in de toekomst bruikbaar is. Je conflict komt hierbij ook niet in de openbaarheid.

Kosten

Je 1e (kennismakings)afspraak bij Hello Mediation is kosteloos. Wanneer de mediation daadwerkelijk start, betaal je een uurtarief. Hierbij geldt uiteraard dat alleen wordt betaald voor de uren die daadwerkelijk besteed zijn. De kosten voor het raadplegen van eventuele adviseurs komen rechtstreeks voor rekening van de partijen.

Een mediationtraject bestaat doorgaans uit drie gesprekken. Dit is afhankelijk van de complexiteit van de zaak en het aantal betrokkenen. Een gesprek duurt ongeveer twee uur. Voorafgaand aan een mediationtraject maakt Hello Mediation een inschatting van de totale kosten.

Neem contact op!

Wil je gebruik maken van mediation bij Hello Mediation en de uitdaging aangaan om jouw arbeidsconflict op te lossen? Neem dan zo gauw mogelijk contact op met Hello Mediation!

http://www.hellomediation.nl