Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

Hoe je met raambekleding je donkere ruimte kunt verlichten

Natuurlijk zonlicht is iets dat bijna iedereen in zijn leven nodig heeft en wenst te krijgen. Het geeft veel warmte en energie, en geeft leven aan elke ruimte. Sommige huizen zijn gebouwd zonder een raam dat direct op de zon gericht is, ofwel de ramen zijn naar het noorden of zuiden gericht. Dit betekent niet dat je niet van de zon zou kunnen genieten.

Raambekleding is er in veel verschillende soorten stoffen, die variëren van transparant naar lichtdoorlatend, tot verduisterend. Vele zijn bedoeld om verblinding te helpen verminderen en het licht buiten te houden. Maar ons doel hier is het tegenovergestelde, het natuurlijke licht zo veel mogelijk binnen te laten.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een rol stof op een buis die op en neer gaat om je ramen te bedekken. Het Rolgordijnen gebruiken vaak lichtdoorlatende of verduisterende stoffen. De dichtheid van de weefsels wordt in percentages aangegeven, waarbij het lagere percentage strakker geweven is en minder licht doorlaat. In tegenstelling tot verduisterende stoffen laten lichtdoorlatende stoffen meer zonlicht door, waardoor je donkere kamer lichter aanvoelt. 

Transparante rolgordijnen bieden ook het duidelijke voordeel dat ze je overdag een blik naar buiten gunnen. Ze hebben een eenzijdig doorkijkvermogen, waardoor je met meer licht door de andere kant kunt kijken. Als je je zorgen maakt over privacy ’s nachts, zijn er ook zonweringen met dubbele beglazing, die twee rollen in één zijn. Eén rol kan de transparante stof zijn, en de andere kan verduisterend zijn, zodat je ook ’s nachts privacy kunt houden.

Lichtdoorlatende of transparante raambekleding

Als je inrichting vraagt om iets dat elementen van de natuur aan je woning toevoegt, dan roepen natuurlijke tinten je op. Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn natuurlijke tinten gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, gras en bamboe. Bovendien zijn natuurlijke tinten er ook in vouwgordijnen, wat betekent dat ze bij het sluiten in grote plooien vouwen. Beide elementen samen geven natuurlijke tinten echt een aparte uitstraling die iedereen graag in zijn huis zou willen hebben.

Natuurlijke tinten zijn er in transparante en lichtdoorlatende stoffen. Je hebt nog wel een middel om lichtinval en privacy controle toe te voegen als beide een zorg zijn. Je kunt een voering toevoegen die een van beide of beide kan doen, zodat je deze raambekleding met een gerust hart kunt gebruiken.

Transparante gordijnen

Net als de materialen van natuurlijke tinten, gebruiken transparante gordijnen materialen die doorschijnend zijn en maximaal licht binnenlaten. Gordijnen zijn een oudere stijl, maar vormen een prima raambekleding voor je donkere kamer.  Nogmaals, als privacy een zorg is, kun je gordijnen als dubbele raambekleding aanbrengen, of je nu een ander soort gordijn gebruikt bij de transparante gordijnen, of het combineert met een andere soort raambekleding zoals vouwgordijnen of jaloezieën. 

https://www.raamdecoratie.com