Mediator Site
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kan je je haar als vrouw er jonger uit laten zien?

Iedere vrouw komt wel eens op een punt in haar leven dat ze met een nostalgische blik terug kijkt naar foto’s van haarzelf in haar zogenaamde ‘jeugdige’ jaren. Je mag dan misschien nu wel een dagje ouder zijn, maar dat betekent zeker niet dat je er nog een stukje jonger uit kan zien. Er zijn namelijk verschillende manieren om je haar er jonger uit te laten zien en er zijn genoeg kapsels die dit zelfde effect verwezenlijken. Welke kapsels dit zijn en op welke manier je je haar er jonger uit kan laten zien, lees je hieronder.

Op welke manieren kan je je haar er jonger uit laten zien?

Er zijn verschillende manieren waarop jij naast het nemen van een speciaal kapsel je haren er jonger uit kan laten zien. Zo kan je letten op je voeding, kan je gaan sporten en kan je je haar verven. In dit artikel houden we het alleen even op voeding.

Krijg voldoende vitamine B8 en B11 binnen

Zoals mensen veelal al weten, is het belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen om je gezondheid op peil te houden. Helaas weten nog niet veel mensen dat bepaalde soorten vitamines bijdragen aan sterk, gezond haar wat er jong uitziet.

Vitamine B8 staat ook wel bekend als biotine. Biotine is een van de meest essentiële vitamines om haaruitval tegen te gaan. Deze vitamine ondersteund ook de productie van de stof keratine. Keratine is een belangrijke factor voor zowel gezond haar, als voor nagels en de hoofdhuid. Vitamine B8 komt veel voor in verschillende notensoorten, eieren en zuivel. Als je genoeg hiervan binnenkrijgt kan het het vergrijzingsproces van het haar vertragen.

Vitamine B11 ook wel bekend als foliumzuur. Foliumzuur is medeverantwoordelijk voor het produceren van rode bloedcellen. Deze rode bloedcellen bevatten de stof hemoglobine, dit is een eiwit wat zuurstof door het menselijk lichaam vervoert. Als je een beetje verstand hebt van biologie, dan weet je dat eiwitten en zuurstof zowat de belangrijkste componenten zijn bij het ontwikkelen van weefsels. Foliumzuur beïnvloedt dus voornamelijk de haargroei en is daarom zo belangrijk.

Neem een verjongend kapsel

Nu je weet welke vitamines je binnen moet krijgen om gezonde haren te kunnen kweken is het tijd voor een aantal kapsels die je er jonger uit laten zien. Om er jonger uit te zien moet je vooral letten op kapsels die de symmetrie en contouren in het gezicht beter naar voren laten komen. Hieronder staat een kapsel die dit effect zal verwezenlijken.

Een korte bob

Een korte bob is een kapsel wat op één lengte is geknipt, veelal op de kaaklijn. Dit is een kapsel wat in het begin van de jaren twintig tot aan het eind van de jaren zeventig er populair was. Ben je nu al wat ouder? Dan is de kans groot dat dit kapsel je aan jouw ‘jongere jaren’ doet denken.

Wil jij er jonger uitzien?

Wil je nou een zo’n jong mogelijke look hebben? Ga dan eens langs bij een kapper in Amsterdam, hier worden jouw haren behandelt met kwalitatieve haarproducten die jouw haren zullen voeden met de benodigde vitamines en mineralen.