Mediator Site
Image default
Beauty en verzorging

Spijt van een tattoo? Zo laat je hem weglaseren

Een tatoeage laten zetten kan heel betekenisvol zijn. Toch komt het met regelmaat voor dat mensen spijt krijgen van hun tatoeage. Het kan natuurlijk zo zijn dat het een impulsieve beslissing is geweest, dat je van stijl of smaak veranderd bent, of dat er iets gebeurd is waardoor je de tatoeage niet meer wilt. Wat de reden ook is, er is een mogelijkheid om van je tatoeage af te komen, namelijk door het te laten weglaseren. In dit artikel leggen we je uit wat het weg laten laseren van een tattoo inhoudt en hoe het in zijn werk gaat.

Waar kun je een tattoo laten weglaseren?

Een tatoeage laten weglaseren kun je laten doen door een deskundige. Het is namelijk niet iets wat je door iedereen zomaar kunt laten doen, omdat er de juiste ervaring en apparatuur voor nodig is. Daarom laat je de behandeling uitvoeren door een gespecialiseerde huidkliniek. Hier word je geholpen dermatologen en huidtherapeuten. Zij maken gebruik van geavanceerde apparatuur die de tatoeage-inkt kan verwijderen zonder dat de omliggende huid beschadigd wordt. Dit doet het doordat de laser kleine, maar intense lichtpulsen uitzendt, die alleen de inktdeeltjes opbreken. Daarna zal je lichaam deze deeltjes afvoeren.

Zo gaat het in zijn werk

Wanneer je hebt besloten om een tattoo te laten verwijderen, begint het proces met het inplannen van een consult bij de huidkliniek. Hier zullen een dermatoloog en huidtherapeut de tatoeage beoordelen en een behandelplan voor je opstellen. Hoe veel behandelingen dat zijn, hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte en kleuren van de tatoeage, de diepte van de inkt en de huid van de patiënt. Tijdens de behandeling zelf zul je wat ongemak voelen, wat vaak een beetje vergeleken wordt met het laten zetten van een tattoo. 

Na de behandeling

Nadat je behandeld bent, zul je merken dat je huid wat rood en gezwollen is. Dit trekt binnen een aantal dagen weg, maar het is wel belangrijk om je huid goed te verzorgen na een laserbehandeling. De huidkliniek zal een aantal nazorginstructies meegeven, zodat je weinig kans hebt op infecties. Het resultaat kan per persoon verschillen, maar in veel gevallen is de tatoeage na een aantal behandeling (zo goed als) weg.