Mediator Site
Image default
Dienstverlening

Op de juiste manier hulp verlenen

Wanneer u hulp verleent binnen een organisatie om de veiligheid of gezondheid van één of meerdere werknemers te waarborgen, gaat het om bedrijfshulpverlening, ook wel afgekort als BHV. Hierbij kunt u denken aan het ontruimen van een pand bij een (beginnende) brand, het alarmeren van de juiste hulpdienst en het verlenen van eerste hulp. Om deze hulp te kunnen bieden, is het uiteraard wel noodzakelijk dat u weet wat u moet doen. Voordat u zichzelf bedrijfshulpverlener mag noemen, dient u een BHV cursus te volgen.

 

Welke BHV cursus wilt u volgen?

Voor organisaties is het zelfs verplicht in Nederland om een aantal medewerkers op te leiden tot bedrijfshulpverlener. Hoeveel medewerkers opgeleid moeten worden, is onder andere afhankelijk van de risico’s binnen de organisatie. Bij Arehbo kunt u diverse BHV cursussen volgen, waaronder BHV basis, BHV herhaling en hoofd BHV.

Afhankelijk dus van uw kennis is er een passend aanbod. Binnen iedere cursus ziet het programma er anders uit. Zo leert u bij BHV basis bijvoorbeeld te reanimeren, een beginnende brand te bestrijden en leert u meer over de communicatie tijdens de hulp. Wanneer u de cursus gevolgd heeft, ontvangt u een NIBHV of AREHBO certificaat. Wanneer u dit certificaat krijgt, is het belangrijk om kennis en vaardigheden goed te onderhouden. Het is daarom aan te raden om jaarlijks een herhalingscertificaat te behalen.

 

Praktische informatie

De cursussen worden gegeven op meerdere data in Ede. Daarnaast is het ook mogelijk om een cursus bij u op locatie te organiseren of via een e-learning. De BHV basis duurt 16 uur die verdeelt is over twee cursusdagen en de BHV herhaling is één dag. Wat de kosten van een cursus zijn, is afhankelijk van welke BHV cursus u wilt volgen. Meer informatie over onder andere lesdata, kosten en hoe u zich kunt inschrijven, vindt u op arehbo.nl.

 

Waarom een BHV cursus?

U wilt toch ook hulp kunnen bieden binnen uw organisatie? Hulp waarmee u uw werknemers of collega’s kunt helpen. Hulp die zelfs levens kan redden. Word dus ook bedrijfshulpverlener en volg de BHV cursus bij Arehbo.