Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

Payrolling is het uitbesteden van taken

Payrolling is het uitbesteden van taken

Worden alle taken te veel? Wil je graag weet taken oppakken waar je aan begon toen je het bedrijf opstartte? Denk er dan eens over na om een payroll bedrijf in te huren. Dit bedrijf neemt bepaalde taken omtrent het personeel uit handen! Hierdoor heb je uiteindelijk weer meer tijd over voor de taken die je echt leuk vindt om te doen of die zeer belangrijk zijn. Wil je meer weten? Lees deze blog dan door

Hier betaal je voor

Voor dat je een payroller in dienst neemt is het handig om te weten waar je nou eigenlijk voor betaald.  Bij payroll huur je eigenlijk personeel in van een payrollbedrijf. Het grootste voordeel hiervan vinden veel bedrijven dat de administratieve rompslomp je uit handen wordt genomen. Het juridische werkgeverschap komt in handen van het payrollbedrijf. Een payroller is verantwoordelijk voor het afsluiten van arbeidscontracten, voor het bijhouden van de loonadministratie, voor het uitbetalen van het salaris en de vakantietoeslag, voor het afdragen van werknemers- en werkgeverspremies, voor het uitbetalen van de pensioenpremies en voor het verzuimbeleid.

Dit zijn de kosten die je betaald aan een payroll organisatie

De payroll kosten. Zijn een grote factor voor de uiteindelijke beslissing. De kosten verschillen echter per payrollbedrijf en per situatie. De meest voorkomende manier van rekenen is een brutoloon van de werknemer die bij jouw bedrijf zou komen werken, met daarbovenop nog een opslag. Die opslag wordt vaak bepaald met een omrekenfactor die afhankelijk is van een paar factoren:

  • Welk payroll bedrijf je inschakelt
  • Het uurloon
  • De uren die worden gemaakt
  • Hoeveel en hoe intensief je samenwerkt met het payrollbedrijf

Gemiddeld genomen ligt de omrekenfactor ongeveer tussen de 1,50 en 1,75, afhankelijk van onder andere de bovenstaande factoren. Daarnaast betaal je bij ziekteverzuim vaak nog een extra toeslag, dit is allemaal vooraf vastgelegd.

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over payrolling? Dan raden wij je aan om een kijkje te nemen bij payroll select. Hier staat alles wat je moet weten over payrolling. Heb je nog een vraag? Schroom dan en stel de vraag gerust, de experts beantwoorden namelijk al je vragen!

 

https://www.payrollselect.nl/