Mediator Site
Image default
Zakelijk

Presentatiescherm kopen? 3 zaken om rekening mee te houden

Presentatiescherm kopen? 3 zaken om rekening mee te houden

Denk je eraan om binnenkort een presentatiescherm voor jouw bedrijf aan te schaffen? Goed idee! Het zorgt ongetwijfeld voor een meer collaboratieve en boeiende vergaderruimte en daarnaast geeft het een moderne touch aan je vergaderruimte. Maar waar let je nu precies op bij het aanschaffen van een presentatiescherm? Wij zetten het voor jou op een rijtje:

  1. De grootte van het presentatiescherm

Presentatieschermen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. De grootte van het presentatiescherm hangt in grote mate af van de grootte van je vergaderruimte. Over het algemeen worden de volgende formaten aangehouden bij verschillende groottes van de vergaderruimtes:

 

  • 55 – 65 inch: kleine vergaderruimtes tot 5 meter

  • 65 – 75 inch: vergaderruimtes tot 8 meter

  • 75 – 90 inch: grotere vergaderruimtes vanaf 8 meter

 

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de resolutie van je presentatiescherm. Over het algemeen geldt: hoe hoger de resolutie, hoe beter de beeldkwaliteit. De standaard op het gebied van kwalitatieve presentatieschermen is Ultra HD resolutie. Presentatieschermen die over een Ultra HD resolutie beschikken hebben een vier keer hogere resolutie dan Full HD schermen.

  1. Is je presentatiescherm verrijdbaar?

Beschik je binnen jouw organisatie over veel verschillende vergaderruimtes? Dan is het verstandig om na te denken over een mobiele of verrijdbaar presentatiescherm. Zo ben en blijf je ook flexibel op de bedrijfsvloer. Ben je bang dat het scherm niet in alle ruimtes past? Wellicht is het dan ook een slim idee om te kiezen voor een presentatiescherm dat elektrisch in hoogte verstelbaar is.

  1. Aantal touchpunten

Het aantal touchpunten op het scherm zijn het aantal punten welke tegelijk kunnen worden aangeraakt. Voor sommige bedrijven kan het interessant zijn om meerdere touchpunten tegelijk te gebruiken bij een vergadering of brainstormsessie. Dit kan dus belangrijk zijn in je keuze voor een presentatiescherm. De meeste presentatieschermen voor vergaderruimtes werken echter met minimaal 10 touchpunten. Meer dan genoeg toch?

 

https://ctouch.eu/nl/presentatieschermen