Mediator Site
Image default
Zakelijk

Scheiden: hoe krijg je het geregeld?

Scheiden is natuurlijk niet leuk, maar als je de beslissing genomen hebt, wil je het ook snel en goed geregeld hebben. Niets zo vervelend als een lang durende procedure. Hoe sneller de scheiding geregeld is, hoe sneller je je op de toekomst kan richten. Hier onder een aantal tips voor snel scheiden.

Contact met je (ex)partner

Als je samen hebt besloten om uit elkaar te gaan is de kans groot dat jullie dit in goed overleg doen. Wanneer jullie het eens zijn over afspraken en de zaken samen goed kunnen regelen, dan is een scheiding snel aangevraagd. Maar vaak is er juist sprake van een verstoorde relatie en slecht onderling contact, waardoor je er samen niet uit komt. Het kan dan verstandig zijn om een advocaat of mediator in de arm te nemen, zodat deze je kan helpen om afspraken duidelijk op papier te krijgen.

Echtscheidingsconvenant

Samen met je partner leg je de gemaakte afspraken vast in een echtscheidingsconvenant, bijvoorbeeld over alimentatie, bezittingen of de kinderen. Wanneer er goed contact is en jullie het snel eens kunnen worden, kan dit document snel opgesteld worden. Maar bedenk goed dat wanneer het convenant getekend en ingediend is, je de gemaakte afspraken niet zomaar kunt wijzigen. Je ex-partner moet het dan eens zijn met het wijzigen van de afspraak. Jij en je ex-partner zijn verplicht om je aan de gemaakte afspraken te houden. Als je dit niet doet, kan het met behulp van een advocaat worden afgedwongen.

Mediator

Hebben jullie moeite om er samen uit te komen en vertraagt dit de scheidingsprocedure? Overweeg dan om een mediator in de arm te nemen. Deze kan jullie helpen om duidelijke afspraken te maken waardoor het proces versneld wordt. Een mediator luistert naar beide partijen en zoekt voor beiden de beste oplossing. Dit komt de onderlinge relatie ten goede, wat een groot voordeel is wanneer er kinderen betrokken zijn.

Online scheiden

Online kan je snel scheiden. Er worden vaak verschillende pakketten aangeboden, met of zonder mediator. Ook kan je makkelijk een advocaat of mediator bij jou in de buurt zoeken en offertes opvragen. Zo weet je precies welke kosten er aan zitten en kan je een goede keuze maken.

https://mediatorkaart.nl/snel-scheiden/