Mediator Site
Image default
Dienstverlening

Vacature hypotheekacceptant: acceptatie en afhandeling hypotheekaanvragen

Het aanvragen van een hypotheek laat je over aan een specialist. Wil jij in het proces van hypotheekverstrekking een belangrijke rol vervullen? Start dan je carrière als hypotheekacceptant, want als acceptant ben jij dé sleutel in dit belangrijke proces. Je bent werkzaam voor een hypotheekverstrekker of verzekeringsmaatschappij en beoordeelt of risico’s acceptabel zijn voor klanten die een hypotheek aanvragen. Daarnaast bereken je premies, stel je voorwaarden op en bewaak je het volledige proces.
 

Wat doet een hypotheekacceptant?

Als hypotheekacceptant houdt jij je dagelijks bezig met de acceptatie en afhandeling van hypotheekaanvragen. Je beoordeelt het risico van iedere hypotheekaanvraag die binnenkomt en je onderzoekt onder welke condities een hypotheek mogelijk is. Een risico moet namelijk acceptabel zijn voor een verzekeraar of hypotheekverstrekker. Daarom informeer je kopers van huizen omtrent hun hypotheekmogelijkheden en bewaak je tevens de voortgang van hypotheekaanvragen. Goede communicatie is belangrijk, vooral bij het aanvragen van een hypotheek.
 

Wat heb je nodig om te starten als hypotheekacceptant?

Wil je aan de slag in de financiële sector en in het bijzonder als hypotheekacceptant? Dan zijn een aantal diploma’s belangrijk. Minimaal heb je nodig het diploma Wft-Basis en Wft-Hypothecair krediet. Daarnaast is Wft-Vermogen een pre. Wat je precies aan papieren nodig hebt, verschilt per werkgever. Verder moet je goed kunnen opschieten met klanten en is het van belang dat je ze naar volle tevredenheid helpt. En natuurlijk is een stuk enthousiasme eveneens van belang.
 

Solliciteer online op de vacature van hypotheekacceptant

Wil jij werken op de acceptatie afdeling van een hypotheekverstrekker of verzekeringsmaatschappij? Dan haal je de benodigde diploma’s en solliciteer je op de vacature van hypotheekacceptant. Soms is het ook mogelijk dat je werkgever deze diploma’s betaalt. Ga beslist in overleg met je nieuwe werkgever en onderzoek wat de opties zijn in jouw situatie!