Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

Studeren in Deventer

Studeren in Deventer

Je begint in februari met je studie in Deventer; goed bezig! Toch is dat studeren ook best wel spannend en waarschijnlijk zit je nog met allerlei vragen. Moet ik op kamers? Ga ik bij een studie- of studentenvereniging? Kan ik naast mijn studie nog een bijbaan nemen? Wat heeft Deventer mij eigenlijk te bieden? Dit zijn allemaal vragen die vrijwel elke student zich afgevraagd heeft voordat hij of zij begon met studeren. We geven je in deze blog een aantal tips voor de beste studententijd in Deventer!

 

Wonen in Deventer

De druk op de woningmarkt is op dit moment erg hoog. Het vinden van een kamer is daarom geen gemakkelijke zoektocht. Bijna elke studentenstad heeft een online studentenhuisvester waar je je als student kunt inschrijven. Bij Breda en Tilburg is dit bijvoorbeeld WonenBreBurg en in Nijmegen kun je je inschrijven bij de SSH&. Voor Deventer is dit DUWO. Hier kun je je inschrijven wanneer je ingeschreven staat voor een voltijd studie. Je reageert eenvoudig via DUWO op studentenkamers die voldoen aan jouw eisen en wanneer je reactie geaccepteerd wordt heb je een kamer!

 

Werken in Deventer

Als student is het natuurlijk prettig dat je je bijbaan gemakkelijk kunt combineren met je studie. Een voltijd studie geeft doorgaans weinig flexibiliteit, dus een flexibele bijbaan is wel zo handig. Je kunt bijvoorbeeld in de horeca gaan werken, of werken in een callcenter, maar het kan nóg flexibeler. Wanneer je je inschrijft bij Easyjobs werk je alleen op de momenten dat jij wil en kan werken. Je kiest zelf het type werk dat je wil doen en je reageert op de diensten die je kunt werken. Filter eenvoudig op ‘vacatures Deventer’ en vind een klus bij jou in de buurt. Vindt de organisatie jou geschikt voor de klus? Dan kun je aan de slag!

 

Elke klus die je aanneemt kan voor een andere organisatie zijn, waardoor het werk altijd een uitdaging blijft. Blijf je toch liever wat langer hangen bij een organisatie? Reageer dan op een job in plaats van op een gig. Een job is bijvoorbeeld vakantiewerk en is voor een wat langere periode dan een gig.

 

Uitgaan in Deventer

Een beetje student is ook niet vies van het nachtleven. De stad telt 47 cafés en vele gezellige terrassen. Wanneer de maatregelen het weer toelaten kun je hier prima terecht voor wat drankjes en gezelligheid!