Mediator Site
Image default
Dienstverlening

Waar komen hoverboard scooters eigenlijk vandaan?

Zijn alle zelfbalancerende hoverboard scooters hetzelfde en waar komen deze top gadgets eigenlijk ineens vandaan? Laten we dat eens uitzoeken.

In mijn eerdere artikelen heb je kunnen lezen over de beste budget oxboard modellen en hier zal ik een aantal van deze high-end zelfbalancerende scooters nog gedetailleerder met je bespreken. Dus als je eigenlijk nog nooit een van deze zelfrijdende boards met twee wielen hebt gezien, moet ik je vragen “op welke planeet jij in godsnaam hebt gezeten?”.

Ze hebben verschillende namen, zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en zijn toch allemaal redelijk vergelijkbaar met elkaar. Maar voordat we dieper ingaan op de details, wil ik eerst eens gaan bekijken waar deze gadgets met al die verschillende namen eigenlijk vandaan komen.

Laten we over een ding wel even heel duidelijk zijn, ze zweven niet! Zeker niet in die zin dat de film ‘Back To The Future’, met in de hoofdrol Michael J. Fox, je in de jaren tachtig deed geloven.

 

Deze populaire gadgets zijn niet meer weg te denken

 

Ze hebben verschillende namen zoals: een IO-board, oxboard, een swagway, een powerboard, een hoverboard, een tweewielige Segway, een scooter-board of de meer geformaliseerde ‘zelfbalancerende scooter’ – deze populaire gadgets zijn echt overal.

Maar waar en hoe is de hoverboard nu eigenlijk ontstaan?

Het is een beetje lastig om er precies achter te komen wanneer de eerste zelfbalancerende scooter verscheen, maar het lijkt erop dat ze voor het eerst in augustus 2014 werden gezien op de Canton Fair, een van de grootste Chinese handelsbeurzen.

 

 

Ze werden gepresenteerd door Hangzhou Chic Intelligent Technology Company. Het eerste board was de Smart S1 zelfbalancerende scooter en deze waren al snel uitverkocht omdat de exposanten ze gingen gebruiken om mee door de showhallen te rijden.

Chic was dus eigenlijk de eerste fabrikant en Chic produceerde een leuke promotievideo voor de Smart S1.

Chic heeft een leuke promotievideo gemaakt voor de Smart S1 die hieronder op deze pagina staat. Het is grappig maar het kon natuurlijk wel wat beter.

Veel andere fabrieken in China hebben het ontwerp daarna nagemaakt maar maken wel gebruik van goedkopere componenten.

Dit zou het aanzienlijke prijsverschil tussen de beste budget boards, zoals de IO Hawk, IO Moonwalkers, SmartGear, PhunkeeDuck en de goedkopere soorten en de budget hoverboards, die we al bekeken hebben, kunnen verklaren.

 

Wil je een oxboard kopen? Ga dan eens naar de site van Swheels.nl       

https://www.swheels.nl