Mediator Site
Image default
Relatie

Wanneer een mediator inschakelen?

Heb je ooit ruzie gehad met je partner en dacht je: “Ik kan hier niet meer mee omgaan. Ik heb iemand anders nodig om me te helpen dit op te lossen.” Als dat je aanspreekt, is het misschien tijd om te overwegen een mediator in te schakelen. 

Wat is mediation?

Mediation is een alternatieve manier om geschillen buiten de rechtszaal op te lossen en het is aangetoond dat het effectiever is dan procesvoering voor de meeste echtparen die gaan scheiden of uit elkaar gaan.

Maar wanneer heeft mediation zin? En hoe weet u of uw situatie de hulp van een opgeleide professional nodig heeft? Dit is wat u moet weten om te beslissen of mediation wel of niet geschikt voor u is en wanneer het moet plaatsvinden: Laten we eerst beginnen met de basis. Mediation is een vertrouwelijk proces waarbij u en uw echtgenoot een bemiddelaar ontmoeten om de voorwaarden van uw echtscheiding of scheiding van tafel en bed te bespreken. De mediator kiest geen partij, maar helpt u tot een overeenkomst te komen waar beide partijen mee kunnen leven. Mediation Leiden: dé scheidingsmediator in Leiden!

Voordelen van mediation

Een van de voordelen van mediation is dat het vaak goedkoper en sneller is dan een gang naar de rechter. Bovendien houdt u door zelf een overeenkomst uit te werken meer controle over de uitkomst dan wanneer een rechter voor u beslist. Er zijn echter enkele dingen waar u rekening mee moet houden voordat u beslist of mediation geschikt voor u is:

 -De bemiddelaar moet een vergunning hebben in uw land

-Niet alle problemen kunnen via bemiddeling worden opgelost

-Als er sprake is van fysiek of emotioneel misbruik, is bemiddeling mogelijk niet geschikt

 

Als u en uw echtgenoot besluiten dat bemiddeling de beste optie voor u is, is het belangrijk om een ​​bemiddelaar te vinden die een vergunning heeft in uw land. Niet alle problemen kunnen worden opgelost door middel van bemiddeling, dus het is belangrijk om van tevoren te weten welke onderwerpen wel en niet worden behandeld. En tot slot, als er fysiek of emotioneel misbruik is geweest tussen u en uw echtgenoot, is bemiddeling mogelijk niet geschikt. Als een van deze situaties op u van toepassing is, kunt u het beste een advocaat raadplegen voordat u verder gaat.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben of mediation iets voor jou is, neem dan contact op met ons kantoor voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag bij het verkennen van uw mogelijkheden.