Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

3 soorten verpakkingsmateriaal

3 soorten verpakkingsmateriaal

Er zijn verschillende manieren om uw pakketje te verzenden, maar het belangrijkste is het verpakkingsmateriaal dat u gebruikt. Afhankelijk van de grootte van het pakket dat u wilt verzenden, zijn er verschillende soorten materialen die u kunt gebruiken. Zo kunt u kleding het beste in verzendzakken doen, terwijl sieraden beter in enveloppen met bubbeltjesplastic verpakt kunnen worden. In deze blog vindt u # soorten verpakkingsmateriaal!

 

Kartonnen doos

Als u aan het versturen van een pakketje denkt, denkt u waarschijnlijk meteen aan een kartonnen doos. Deze wordt dan ook vaak gebruikt. Het is belangrijk dat u kiest voor een stevige doos die nog niet beschadigd is. Wanneer de doos al een keer nat is geworden, is de doos bijvoorbeeld al een stuk minder stevig. U kunt hiervoor dozen gebruiken die u toevallig nog in huis heeft, of dozen online bestellen. Dit zijn vouwdoosjes die makkelijk in gebruik zijn. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en zijn voor zowel pakketpost als brievenbuspost te gebruiken. 

 

De vouwdoosjes zijn zowel online verkrijgbaar als in fysieke winkels. Deze doosjes koopt u als een platte kartonnen plaat en door de handige vouwlijnen vouwt u er zo een doos van. Door de manier van vouwen is tape of plakband in veel gevallen niet meer nodig. 

 

Plastic verpakkingsmateriaal

Naast de kartonnen doos is er ook allerlei plastic verpakkingsmateriaal verkrijgbaar. Denk hierbij aan de eerder benoemde verzendzakken. Dit zijn plastic zakken die enorm handig zijn voor het versturen van kleding. Wanneer u weleens kleding online besteld heeft, heeft u deze zakken vast weleens in handen gehad. De handige zelfklevende strip zorgt ervoor dat het pakket goed dicht blijft zitten. Deze zakken worden niet alleen voor kleding gebruikt, ook producten als schoenen worden hier vaak in verstuurd. 

 

Er zijn ook plastic paklijst enveloppen. Deze enveloppen zorgen ervoor dat uw documenten beschermd worden. Denk hierbij aan douaneformulieren, facturen en paklijsten. De enveloppen houden de documenten bij elkaar en zorgen ervoor dat de documenten niet kreuken. Daarnaast is de zelfklevende strip geschikt voor vrijwel elke ondergrond, dus u kunt zelfs uw plastic verzendzak voorzien van een plastic paklijst envelop. 

 

Enveloppen

Voor brievenbuspakketjes kunt u gebruik maken van verschillende enveloppen. Zo zijn er de bekende papieren enveloppen in verschillende formaten, enveloppen van karton en enveloppen met bubbeltjesplastic. De kartonnen enveloppen zijn geschikt voor wat zwaardere producten of producten die wat meer stevigheid nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke documenten die niet gekreukt mogen zijn of boeken die te zwaar zijn voor papieren enveloppen. Enveloppen met bubbeltjesplastic zijn dan weer geschikt voor sieraden.