Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

4 tips voor het kopen van een oprijplaat

Wil je binnenkort je aanhangwagen uitbreiden met een oprijplaat? Een oprijplaat is super handig bij het laden en lossen van machines zoals grasmaaiers, motoren of kruiwagens. Je kunt ze ook inzetten om hoogteverschillen, zoals drempels, te overbruggen voor rolstoelgebruikers of scootmobielen. Een oprijplaat wordt vaak verkocht in verschillende soorten en maten. In deze blog geven je we 4 tips waar je op moet letten bij het kopen van oprijplaten. Zo kun jij straks een goede afweging maken welke oprijplaten jij nodig hebt.

De oprijplaat voor jouw aanhanger

Om te bepalen welke oprijplaten je nodig hebt is het raadzaam jezelf de volgende vragen te stellen: wat voor laadvermogen heb ik nodig? En welke lengte en vorm heb ik nodig om de oprijhoek te bepalen en daarbij ook de belasting?

De juiste lengte van de oprijplaten berekenen

Bij standaard oprijplaten wordt vaak een maximale stijging van 30% aangeraden. Het uitrekenen van de oprijhoek van de oprijplaten kun je met de volgende formule eenvoudig berekenen: Oprijhoogte (cm) delen door de hellingshoek (30) x 100 = de lengte van de oprijplaat. Als je bijvoorbeeld een voertuig hebt die geladen moet worden met een oprijhoogte (vloerhoogte) van 56 cm en een stijging van 30%, bereken je de lengte van de oprijplaat als volgt: 56 ÷ 30 x 100 = 186 cm.

Aluminium of stalen oprijplaten?

Een oprijplaat wordt vaak verkocht in twee varianten: van staal en aluminium. Zoek je een oprijplaat die lang meegaat en robuust is? Dan is een stalen oprijplaat een goede en logische optie. Stalen oprijplaten zijn vaak verzinkt en roesten niet. Daarnaast zijn ze ook erg sterk en kunnen ze zeker wat hebben betreft gewicht. Wil je liever lichtere oprijplaten? Dan biedt een oprijplaat van aluminium uitkomst. Ondanks dat ze wat lichter zijn dan de stalen variant, zijn ze niet minder sterk. Daarnaast kun je bijvoorbeeld bij Aanhangwagendirect terecht voor aluminium oprijplaten die verzinkt zijn en niet vatbaar voor roest.

Recht of gebogen oprijplaten?

Een rechte oprijplaat wordt het meest gebruikt. Door de vorm is deze eenvoudig op te bergen en neemt vaak weinig ruimte in beslag. Autotransporters en multitransporters van Eduard zijn standaard uitgerust met oprijplaten, deze kan je ook nog eens gemakkelijk onder de laadvloer opbergen. Mocht je in het bezit zijn van een voertuig of machine die laag bij de grond staan? Dan kun je het beste kiezen voor gebogen oprijplaten. De gebogen vorm van de oprijplaten zorgt er voor dat er geen zogenoemde ‘diepe hoek’ ontstaat.

Opklapbare oprijplaten

Een oprijplaat kan soms behoorlijk lang zijn en veel ruimte in beslag nemen. Als je eenvoudig je oprijplaten wilt meenemen, kun je opklapbare oprijplaten kiezen. Deze kun je bijvoorbeeld ook makkelijk opbergen in je garage of aanhangwagen zelf.

Meer weten over oprijplaten?

Enthousiast geworden over de voordelen en mogelijkheden van een oprijplaat, maar twijfel je nog welke jij precies nodig hebt? Bij Aanhangwagendirect kun je terecht voor een vrijblijvend en professioneel advies voor welke oprijplaten jij nodig hebt. Neem dan nu snel contact.

https://www.aanhangwagendirect.nl/