Mediator Site
Image default
MKB

Zorgverzekering voor u als buitenlander

Komt u naar Nederland om een tijdje hier te werken? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een zorgverzekering te regelen. Wie in Nederland woont is verplicht om in ieder geval een basisverzekering te hebben, waarmee noodzakelijke zorg vergoed wordt. Dit geldt ook als u in uw land van herkomst al een zorgverzekering heeft. Om het voor u eenvoudiger te maken, heeft HollandZorg een speciale zorgverzekering buitenlander in het leven geroepen. Deze kunt u zelf eenvoudig afsluiten, maar in veel  gevallen kan uw werkgever dit ook voor u doen. En uw zorgverzekering stopzetten wanneer u weer vertrekt is ook geen probleem.

Het gemak van HollandZorg

HollandZorg houdt rekening met zaken waar u als buitenlander tegenaan loopt wanneer u in Nederland komt werken. U heeft veel om te regelen en het is prettig als het afsluiten en opzeggen van een zorgverzekering snel geregeld is. Eventuele gezinsleden die met u meekomen naar Nederland, kunnen meeverzekerd worden.

Ook aan werkgevers hebben we gedacht bij HollandZorg. Zij hebben via het werkgeversportaal inzicht in de zorgadministratie van hun werknemers en kunnen zo nodig zorgtoeslag voor hen aanvragen. Het aanmelden en afmelden van werknemers is eenvoudig.

EHIC pas

Wie een verzekering afsluit bij HollandZorg, ontvangt een zorgpas. Uw zorgpas is eveneens een EHIC pas. Met deze pas kunt u vergoedingen ontvangen voor noodzakelijke medische zorg in Europese landen en Zwitserland. Uw persoonlijke gegevens en verzekeringsgegevens zijn hierop terug te vinden. Het is daarom belangrijk om deze pas bij u te hebben als u naar een zorgverlener gaat.

In elk land gelden andere vergoedingen voor bepaalde behandelingen. Wij kunnen u vertellen naar welke zorgaanbieder u het beste toe kunt gaan als u zorg nodig heeft in het buitenland. U kunt in dat geval dus het beste eerst contact met ons opnemen, zodat wij u verder kunnen helpen. Achterop de pas staat een alarmnummer dat u bij nood, dag en nacht, zeven dagen per week kunt bellen.

https://www.hollandzorg.com/nl