Verse knoflook: een ingrediënt dat dagelijks in bijna elke keuken wordt gebruikt. Wist je al dat deze uiensoort oorspronkelijk uit Midden-Azië komt? Ook werd het in Egypte, China en Turkije al duizenden jaren geleden gebruikt als geneesmiddel. Het is een erg makkelijke groente die bijna overal in de wereld kan worden verbouwd. De oogsttijd is hier in Europa vooral van juni tot september. Lang houdbaar en daarom het gehele jaar te verkrijgen tegen lage prijzen. Ze worden vooral geteeld en geoogst in Frankrijk, Italië of Duitsland, dit ligt helemaal aan het seizoen. BewaartipsNormaal kan je knoflook niet langer dan 2 weken in de kast bewaren. Echter, als je ze in een papieren zak bij de groentes in de koelkast legt, blijven ze veel langer goed. Als je het echter hebt gedroogd, kan je het beste koel en donker bewaren. Denk aan je kelder of voorraadkast. BereidenVeel mensen persen een teentje bij sauzen of vlees maar je kan deze ook zeer goed aan schijfjes snijden. Daarna snijd je in een stuk vlees en stop je de schijfjes samen met andere kruiden erin. Hierdoor krijgt je vlees een heerlijke smaak. Misschien weet je al dat in het zuiden van Europa meer teentjes (2 tot 3) in elke maaltijd worden bereid. Wil je van de heftige nasmaak of adem afkomen? Drink dan een glas melk of kauw op enkele koffiebonen. Een recept met verse knoflook: zoete aardappelsoepEen heerlijk recept waarbij je 1 teentje kunt gebruiken, is zoete aardappelsoep. Voor 4 personen heb je het volgende nodig: – 500 gram zoete aardappel – 250 gram grote wortels – 1 ui – 1 teen knoflook – 150 gr. baconreepjes/vleesvervanger – 2 lepels olijfolie – 1 boullionblokje (groentesmaak) – 1 vers stokbrood – 50 gr. amandelen (niet gezout) – 1 lepel ketjap – 400 ml kokosmelk Bereiden van de soep
Eet smakelijk! |