Mediator Site
Image default
Bedrijven

Arbeidsmediation inzetten voor het oplossen van een conflict

Bevind u zich in een zakelijk conflict met uw manager, heeft u grote problemen met een naaste collega of weet u als leidinggevende niet hoe u het aanhoudende conflict tussen twee van uw collega’s kunt oplossen? Een heftig arbeidsconflict op de werkvloer beïnvloedt de werksfeer op een negatieve wijze.

Daarnaast kost het veel tijd en energie én zorgt het voor veel stress onder de werknemers. Mogelijke oorzaken voor een arbeidsconflict zijn: regelmatig verzuim, een beoordelingsgesprek, een reorganisatie of een aanvaring tussen collega’s. Bij dit soort situaties kan arbeidsmediation de juiste manier zijn om samen met alle betrokken partijen effectief naar een oplossing toe te werken en het conflict écht op te lossen. Mediation Brooklyn Bridge biedt efficiënte en professionele arbeidsmediation aan met mr. Gabriëlle Gijsberts als mediator, waarbij de mens centraal staat.

Samen werken naar een oplossing met arbeidsmediation

Wanneer een werkgever niet over de middelen of kennis beschikt om zelfstandig een zakelijk geschil op te lossen, biedt arbeidsmediation een oplossing. Bij deze vorm van bemiddeling wordt samen met een neutrale derde partij gezocht naar de kern van het probleem, alvorens daar een geschikte oplossing voor wordt gevonden. Mediation is een aantrekkelijk alternatief voor een gerechtelijke procedure, doordat het u beduidend minder tijd en geld kost.

Daarnaast gaat het bij arbeidsmediation niet alleen om een juridische oplossing, maar juist om een langdurige oplossing waar beide partijen tevreden mee kunnen zijn. Om tot een dergelijke uitkomst te komen dient er aandacht besteed te worden aan de achterliggende problematiek van een conflict, zoals het gebrek aan vertrouwen, geen waardering of begrip voor de andere partij, miscommunicatie, botsende karakters en onuitgesproken verwachtingen.

Doordat een mediationgesprek vertrouwelijk is, kan er naast de zakelijke en feitelijke kant van het conflict, ook dieper worden ingegaan op het persoonlijke niveau waarop het probleem zich afspeelt. Hierdoor kan er samen met de neutrale mediator inzicht worden verkregen in de allesomvattende oorzaak van het probleem en wat wensen, verwachtingen en (gezamenlijke) belangen zijn van beide partijen. Door dit helder te hebben ontstaat er wederzijds begrip en meer vertrouwen waarop verder kan worden gebouwd aan een effectieve samenwerking.

Hoe kunt u nou een situatie herkennen waarbij arbeidsmediation zinvol kan zijn? Kijk naar deze informatie voor werkgever en werknemer.

Benieuwd naar de werking van arbeidsmediation?

mr. Gabriëlle Gijsberts helpt u deskundig bij het werken naar de geschikte oplossing bij een zakelijk conflict. Arbeidsmediation vindt zij geslaagd als de beide partijen weer kunnen samenwerken of juist kunnen concluderen dat samenwerking geen optie meer. Een derde optie is dat er samen met beide partijen praktische, duurzame en juridisch juiste afspraken worden gemaakt. Neem voor informatie of vragen over arbeidsmediation in uw situatie contact op met Mediation Brooklyn Bridge. 

Gabriëlle is werkzaam als mediator in heel Nederland, waaronder plaatsen als: Krimpenerwaard, Bodegraven-Reeuwijk, Woerden, Vleuten, Mijdrecht, De Meern, Uithoorn, Utrecht, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein, Bunnik, Zeist, De Bilt, Soest, Baarn, Amersfoort, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Hilversum, Abcoude, Loosdrecht, Maarssen en Vinkeveen.

https://mediationbb.nl