Mediator Site
Image default
Beauty en verzorging

Diploma medisch pedicure behalen?

Wanneer je je diploma pedicure op zak heb maar je nog wat verder wilt specialiseren is er de mogelijkheid om een opleiding tot medisch pedicure te gaan volgen. Tijdens deze opleiding zal er veel aandacht worden besteed aan het uitvoeren van specialistische handeling van de voeten van mensen met reuma, diabetes, spasticiteit, bepaalde medicatie en de voeten van ouderen. Je leert tijdens de opleiding tot medisch pedicure hoe je specialistische technieken kunt toepassen zoals nagelprothesen, nagelbeugel technieken, nagel reparatie, antidruk technieken en orthesiologie.

Wanneer je na je opleiding tot medische pedicure je diploma behaalt kun je jezelf onderscheiden ten opzichte van de cosmetisch pedicure en kan de huisarts of de podoloog je patiënten doorsturen. Er is veel vraag naar medisch pedicure die een opleiding hebben gevolgd en dat komt mede door de vergrijzing. Er wordt wel iets meer van je gevraagd tijdens deze opleiding tot medisch pedicure en het niveau hiervan is gelijk aan een MBO 4 opleiding. De duur van de opleiding is tien maanden, waarbij je wekelijks een dag praktijkleer op school zult volgen en daarnaast je huiswerk hebt. Ook bij deze opleiding moet er een portfolio gemaakt worden, waarvoor je de informatie wordt thuisgestuurd. Schrijf je nu in voor deze opleiding.

Wil je een opleiding tot medisch pedicure volgen? 

Wanneer je al een tijdje pedicure bent, dit werk met plezier doet maar toch op zoek bent naar een uitdaging, schrijf je dan in voor een opleiding medisch pedicure. Je kunt je dan, naast de werkzaamheden die je al deed als pedicure, je ook bezig houden met meer gespecialiseerd behandelingen die jij alleen maar mag doen wanneer jij je opleiding tot medisch pedicure hebt afgerond. En dan zul je worden vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures, het KRP, waar zowel de zorgverleners als de consumenten naar jou op zoek kunnen.

Om in het KRP vermeldt te blijven staan moet je wel binnen drie jaar verschillende workshops, seminars en congressen volgen die jou de nodige punten opleveren. Tijdens de opleiding tot pedicure staat je nog een mooie uitdaging te wachten, want wij organiseren ieder jaar voor de mensen die gebruik maken van de voedselbank, een gratis pedicure ter beschikking. Door belangeloos mee te werken deze dag doe je erg veel praktijkervaring op, mede door de omgang met de klanten en niet wetende welke klachten en problemen je zult tegen komen. Dit is een prachtige uitdaging voor iedereen die de opleiding tot medisch pedicure volgt en daarnaast ook nog iets wil betekenen voor de medemens.

http://www.kaledi.nl/opleiding/opleiding-medisch-pedicure/

Gerelateerde artikelen

Naar de schoonheidssalon in Apeldoorn voor huidverbetering

Lip fillers in Amsterdam door een cosmetisch arts laten aanbrengen?

Producten voor het behandelen van kalknagels