Mediator Site
Image default
Sport

Ben jij geschikt voor een NASM opleiding?

Hard op zoek naar een nieuwe (sportieve) opleiding, maar heb je eigenlijk nog geen idee? Dan ben je nu het juiste artikel aan het lezen. In dit artikel leggen we je namelijk alles uit over de NASM opleiding en wat deze opleiding precies inhoudt. Verder geven we je een ontzettend waardevolle tip, zeker voor mensen die eigenlijk niet zoveel geld over hebben voor het volgen van een oplossing of cursus is deze tip onmisbaar.

Wat is dan precies een NASM opleiding?

De NASM opleiding is een opleiding tot fitnesstrainer. Niet zomaar een fitnesstrainer, maar een erg gewilde fitnesstrainer door de goede naam van de NASM. Waar staat NASM dan voor? NASM staat voor National Academy of Sports Medicine, de NASM staat ook internationaal gezien hoog aangeschreven. De opleidingen zijn door het hele land te volgen en duren in totaal 6 maanden, niet lang als je het ons vraagt.

Heb je een vooropleiding nodig?

Voor een NASM opleiding heb je helaas wel een vooropleiding, maar er is ook goed nieuws. Deze vooropleiding hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn en is binnen 4 maanden af te ronden. Een voorbeeld van een passende vooropleiding is de fitnesstrainer A opleiding, alle opleidingen van vergelijkbaar niveau zijn goed genoeg om een start te maken aan de NASM opleiding.

Studeren

Wat ga je leren?

Voordat je begint aan een volledige opleiding is het natuurlijk wel fijn om te weten wat je dan precies gaat leren. Het fitnesstrainer vak kent natuurlijk meerdere belangrijke facetten. Niet alleen het voorbereiden van personal training en het begeleiden van een klant richting zijn of haar doelen, maar ook het bieden van de juiste begeleiding op het gebied van voeding. De NASM opleiding leert je werkelijk alle fijne kneepjes van het vak zodat jij straks de ideale fitnesstrainer bent.

Na afronding van de opleiding

Na afronding van de opleiding zijn er een hoop dingen die u kunt doen. Met je NASM certificaat zijn er een hoop sportscholen die jou graag in dienst nemen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor jezelf te beginnen als personal trainer. Met een NASM certificaat zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Zelfs werken in het buitenland behoort tot de mogelijkheden, aangezien de opleiding internationaal hoog aangeschreven staat.

De beloofde tip

Voor het volgen van 1 opleiding/cursus heb je ieder jaar €1000 tot je beschikking. Er zijn natuurlijk wel een aantal eisen waar je aan moet voldoen als je het zogeheten STAP budget wilt ontvangen. Het is natuurlijk ontzettend zonde als je deze €1000 niet zou uitgeven, maak er dus gebruik van. Kies er bijvoorbeeld voor om de fitnesstrainer A/NASM opleiding te volgen.