Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

De kracht van NLP voor bedrijven

De kracht van NLP voor bedrijven

Er ontstaan voortdurend nieuwe ideeën en praktijken om ons te helpen een gelukkiger en bevredigender leven te leiden. Een van deze is NLP, of Neuro Linguïstisch Programmeren. Het is een reeks technieken die zich richt op hoe we over dingen denken en hoe we ons gedrag kunnen veranderen om de resultaten te krijgen die we willen. Het wordt ook wel omschreven als ‘zelfhulp met een wetenschappelijke basis’. In dit blogbericht leert u meer over NLP business opleidingen en de voordelen ervan voor bedrijven. Als je leiding geeft aan personeel of op zoek bent naar nieuwe carrièremogelijkheden, vind je hier misschien ook wel wat nuttige tips…

 

Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren?

NLP is een reeks technieken die zich richt op hoe we over dingen denken en hoe we ons gedrag kunnen veranderen om de resultaten te krijgen die we willen. Het wordt ook wel omschreven als “zelfhulp met een wetenschappelijke basis”. Het is gebaseerd op het idee dat onze hersenen vanaf onze geboorte geprogrammeerd zijn door onze ouders, leraren, vrienden, en anderen. NLP helpt ons om die programmeringspatronen te herkennen en te veranderen, zodat we de doelen in het leven kunnen bereiken die we willen.

 

Verbeter uw communicatievaardigheden met NLP

Een van de grootste voordelen van NLP is dat het u kan helpen uw communicatievaardigheden te verbeteren. Ten eerste, weten over en begrijpen hoe je hersenen informatie verwerken zal je helpen om een betere luisteraar te worden. Dit komt omdat veel mensen informatie op een associatieve manier verwerken – wat betekent dat we vaak van het ene onderwerp naar het andere springen zonder goed op te letten wat we horen. Echter, door bewust te proberen gefocust te blijven op wat iemand tegen ons zegt tijdens een gesprek, zullen we in staat zijn om meer samenhangend te reageren en effectiever te communiceren. Ten tweede kan NLP je ook helpen je zelfverzekerder en assertiever te voelen wanneer je met anderen spreekt. Wanneer u zich bijvoorbeeld bedreigd of nerveus voelt over een komende gebeurtenis of situatie, kunt u gevoelens van onzekerheid of ontoereikendheid ervaren. Deze gevoelens kunnen het moeilijk voor u maken om u zelfverzekerd te laten gelden in de vergaderzaal of presentatiezaal, maar ze zullen niet van uw gezicht af te lezen zijn. Met NLP training zult u in staat zijn om te herkennen wanneer deze gevoelens opkomen en technieken zoals diepe ademhalingsoefeningen of zelfverklaringen te gebruiken om te kalmeren voordat u uw publiek weer ontmoet. Sommige mensen vinden het ook nuttig om van tevoren te oefenen met “mentale repetitie” – zich voorstellen dat ze zich zelfverzekerd voelen en hun boodschap met succes brengen – wat ertoe kan leiden dat ze zich ook zo gaan voelen als ze de volgende keer in het openbaar spreken.

 

Helpt u mentale veerkracht op te bouwen om met stress en druk om te gaan.

Stress is een natuurlijk onderdeel van het leven. Het is de manier waarop we met die stress omgaan die het verschil maakt. We moeten in staat zijn om ons aan te passen en te groeien, terwijl we nog steeds aan onze verplichtingen voldoen en onze doelen bereiken. NLP gaat over het leren om controle te nemen en om te gaan met wat je kunt controleren in een bepaalde situatie. NLP helpt mensen mentale veerkracht op te bouwen voor het omgaan met druk en stress door hen te leren hoe ze hun percepties, gedachten en gedragingen kunnen veranderen, zodat ze de balans kunnen bewaren tussen hun werk en privéleven. Met zijn focus op het opbouwen van je eigen persoonlijke vaardigheden, is het geen wonder dat NLP al decennia lang mensen helpt om grote verbeteringen in hun carrière en leven te maken.

 

Conclusie.

Er ontstaan nieuwe ideeën en praktijken om ons te helpen een gelukkiger en bevredigender leven te leiden. Een van deze is NLP, of Neuro Linguïstisch Programmeren. Benieuwd na eigen invulling hiervoor? Bekijk dan onze website.

https://www.nlp-nu.nl/