Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

De leukste weetjes over chocola

Mag je witte chocola eigenlijk wel chocola noemen? Hoeveel chocola eet men eigenlijk? Waar komt chocola eigenlijk vandaan? En waar koop je de lekkerste soorten chocola van Nederland? Allemaal vragen waar jij in deze blog antwoord op gaat krijgen. Lees dus snel verder!

Magnetron

Een onderzoeker die werkte voor het Amerikaanse leger genaamd Percy Spence stond op een dag in de buurt van een grote machine die microgolven uitzond. Terwijl hij bezig was met zijn werkzaamheden merkte hij op dat de chocoladereep in zijn broekzak door de microgolven begon te smelten Door deze ontdekking bouwde Percy de eerste magnetron. Toch handig zo’n chocoladereep in je broekzak!

Amerika

Je hebt er vast wel eens van gehoord: veel Amerikanen hebben last van overgewicht. Maar hoe kan dat toch? Het zal vast te maken hebben met de enorme hoeveelheden chocola die Amerikanen tot zich nemen. Zij eten maar liefst de helft van de jaarlijkse chocoladeproductie op! Trouwens, wij Europeanen kunnen er ook wat van. Wij zijn verantwoordelijk voor 40% van de chocolaconsumptie. De Zwitsers zijn daar weer het meest verantwoordelijk voor. Een gemiddelde Zwitser eet maar liefst 8.8 kilo chocola per jaar!

Vrucht

Chocola wordt gemaakt van vruchten die afkomstig zijn van de cacaoboom waar gemiddeld zo’n 40 cacaobonen aan groeien. Cacaobonen zijn de zaden uit de vrucht van de vrucht van een cacaoboom. De vruchten zijn eerst groen en worden geoogst als ze rood of geel zijn. Dat is een teken dat de vrucht volledig is gerijpt. Wist je dat cacao vroeger “theobroma” werd genoemd? Dat is Grieks voor “voedsel der Goden”.

Witte chocola

Wist je dat witte chocola eigenlijk helemaal geen echte chocola is? Het bevat namelijk geen vaste cacaobestandsdelen, alleen cacaoboter en dat smaakt op zichzelf niet erg lekker. Maar hoe kan het dan dat witte chocola zo lekker smaakt? Dat komt omdat er vaak melkvet, suiker en vanille wordt toegevoegd waarmee je die lekkere, herkenbare zoete smaak krijgt. 

Candyonline

Ben jij op zoek naar de lekkerste soorten chocola? Neem dan snel een kijkje op de website van CandyOnline! Daar vind je allerlei diverse merken, vormen, soorten en smaken chocola. Naast chocola nog opzoek naar ander snoepgoed? Ook dan ben je bij CandyOnline aan het juiste adres!

 

https://www.candyonline.nl/