Mediator Site
Image default
Zorg

Eenvoudig overstappen van zorgverzekering

Overstappen naar een andere zorgverzekering of zorgverzekeraar kan in principe een keer per jaar. Voldoet uw zorgverzekering niet meer aan uw wensen, dan is nu het moment om een nieuwe te kiezen. Overstappen van zorgverzekering is vaak eenvoudig en in veel gevallen wordt uw oude verzekering opgezegd door uw nieuwe verzekeraar. Dit hoeft u dus niet zelf te regelen. Uw nieuwe verzekering gaat in op 1 januari van het nieuwe jaar. Op een ander moment overstappen van zorgverzekering kan alleen in speciale gevallen. Bijvoorbeeld als u 18 geworden bent, gescheiden bent of vanuit het buitenland in Nederland komt wonen.

Salland maakt zich sterk voor goede zorg

Salland zet zich graag in voor het verbeteren van de zorg. We doen dit op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door zorginitiatieven in de regio te steunen. Zo willen we er momenteel voor zorgen dat huisartsen meer tijd krijgen voor hun patiënten. Maar er zijn nog veel meer manieren waarop wij ons bezig houden met de kwaliteit van de zorg en met onze verzekerden. We vinden het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van de beste zorg. Vooral binnen de regio, maar ook daarbuiten. Al is het natuurlijk prettig als u passende zorg kunt vinden waarvoor u niet te ver van huis hoeft.

Tandarts en orthodontist verzekering afsluiten

Salland biedt naast vier aanvullende verzekeringen ook drie tandartsverzekeringen. Een tandartsverzekering kunt u afsluiten naast uw basisverzekering, of u nu wel of geen aanvullende verzekering heeft. Voor kinderen onder de 18 is een tandartsverzekering ook meteen een orthodontist verzekering. Veel jongeren hebben een beugel nodig en het is prettig als de kosten hiervoor grotendeels vergoed worden. Voor kinderen tot 18 jaar hoeft u geen aparte tandartsverzekering af te sluiten, enkel voor uzelf. Uw kinderen worden gratis meeverzekerd. Bent u ouder dan 18, dan wordt de orthodontist alleen bij uitzondering vergoed, bijvoorbeeld wanneer u een bepaalde aandoening heeft aan uw kaak of gebit.

https://www.salland.nl