Mediator Site
Image default
Internet

Handige tips die internetten een stuk gemakkelijker maken

 

Het internet is een grote plaats en het navigeren kan ontmoedigend zijn. Probeer onze beste tips om niet verdwaald te raken op het internet. Ook raden we je aan om eens te kijken naar een internet en tv pakket om de mogelijkheden van internet te kunnen zien.

Maak gebruik van de bekende zoekmachines zoals Google

Internet zoekmachines behoren tot de meest bruikbare tools die u tot uw beschikking hebt om online informatie te vinden, dus gebruik ze. In plaats van de volledige adressen van websites te raden, typt u eenvoudig de informatie in een zoekmachine zoals Google of Bing. Niet alleen zal dit u naar de informatie leiden die u nodig heeft, het zal ook uw zoekopdracht verbreden om andere relevante sites op te nemen. Wis uw cookies en browse geschiedenis zodat u online privé kunt blijven. Als u de cache van uw webbrowser wist, worden ook tijdelijke internetfouten hersteld. 

Wees moe van wat u zoekt op internet, websites zoals Google kunnen uw zoekwoorden gebruiken die u gebruikt om informatie over u te verzamelen. 

Sla favoriete internetpagina’s op met de bladwijzer

Heb je onlangs een geweldige site gevonden? Kan de URL nu niet meer onthouden? Maak altijd een bladwijzer voor websites die u interessant vindt. Met bladwijzers maakt u een handige kleine snelkoppeling in uw werkbalk om u met een enkele muisklik naar de interessante plaats terug te brengen.

Verschillende browsers hebben verschillende manieren om pagina’s te markeren, maar ze worden meestal benaderd in de buurt van de bovenkant van uw browser. Als u Internet Explorer gebruikt, zoekt u naar het menu Favorieten. Als u Chrome of Firefox gebruikt, zoekt u naar het stersymbool op de adresbalk. Een simpele klik doet de rest. U kunt ook op CTRL en D op uw toetsenbord drukken om het bladwijzermenu weer te geven, ongeacht welke browser u gebruikt.

Wanneer u de pagina opnieuw wilt bezoeken, gaat u eenvoudig naar uw bladwijzer / favorietenmenu en u zult de pagina opgeslagen vinden.

Update je browser regelmatig (Chrome, internet explorer)

Hoewel er voordelen zijn voor elk van de hoofdbrowsers, heeft het geen zin uzelf in een nadelige positie te plaatsen door een browser te gebruiken die niet up-to-date is. Houd deze berichten in de gaten om uw browser bij te werken, ze kunnen het verschil betekenen tussen het bedienen van een browser van het hoogste bereik en een trage-was-is-geweest.

Er bestaan ook sneltoetsen

Browsersnelkoppelingen kunnen u veel tijd besparen. In plaats van het juiste menu te vinden en te navigeren met uw muis, kunt u een paar eenvoudige sneltoetsen gebruiken. 

CTRL D: bladwijzers naar een pagina

CTRL T: opent een nieuw tabblad

CTRL W: sluit venster

CTRL -: zoomt uit

Alt Home: keert terug naar uw startpagina

F5: vernieuwt of herlaadt de pagina waarop u zich bevindt

F11: hiermee kunt u schakelen tussen de volledige en normale schermmodus, een bijzonder nuttige sneltoets als u meerdere vensters gebruikt

Plugins voor op het internet zijn handig

Browser plug-ins zijn handige stukjes downloadbare software die u helpen om verschillende applicaties in combinatie met uw browser te gebruiken. Een YouTube-video bekijken? U hebt een Flash-plug-in nodig. Streamen van wat muziek? Daar heb je ook een plug-in voor nodig. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie downloadt wanneer dat nodig is. 

https://internet2you.nl/