Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

Maak je eigen jungle

De natuur is eenvoudig naar jouw huis toe te halen met de groene kleuren. Je hoeft niet bang te zijn dat het te veel wordt, want hoe meer groen, hoe beter! Door verschillende kamerplanten met elkaar te combineren zorg jij voor je eigen jungle. Het maakt niet uit of je heel de woonkamer omtovert tot een jungle of enkel een klein hoekje op de slaapkamer. De keuze ligt geheel bij jou. Na het lezen van deze blog weet jij welke kamerplanten met elkaar gecombineerd kunnen worden voor een optimale jungle bij jou thuis.

 

Kamerplant zonder bloemen 

Voor het creëren van een jungle effect ben je kamerplanten nodig zonder bloemen. Enkel het groene blad zorgt voor een jungle sfeer in de woning. De kamerplanten zijn gemakkelijk te combineren, omdat je enkel met de groene kleur rekening hoeft te houden; de kleuren van de verschillende bloemetjes spelen geen rol meer. Bij het combineren van de verschillende planten is het advies om te zorgen voor een rommelige sfeer, zodat de jungle natuurlijk oogt. Een grote kamerplant is ook leuk te combineren met een hangplant. Op deze manier zorg je niet alleen voor de groene kleur op de grond, maar ook in de lucht. 

 

Potten en plantenbakken 

De kamerplanten hebben allemaal een groene kleur. Een mooie bijpassende pot of plantenbak kan natuurlijk niet ontbreken. Het advies is om gebruik te maken van natuurlijke materialen en kleuren. Denk hierbij aan de groene kleur, donkergrijs en aardetinten. Het is geheel je eigen keuze, dus ga voor jouw eigen smaak. Het is fantastisch als het combineert met de rest van het interieur in de woning. Op deze manier is de woning met de jungle één geheel. 

 

Kamerplanten voor jouw jungle 

Om het uitzoeken van jouw groene huisgenootjes een stuk makkelijkere te maken, zetten wij een aantal kamerplanten voor jouw op een rijtje. De onderstaande planten zijn ideaal te gebruiken bij het creëren van een jungle:

  • Philodendron monstera pertusem: grote ovaalvormige bladeren met gaten;

  • Alocasia Macrorrhiza: opvallend grote bladeren (olifantsoren);

  • Bananenplant: schijnstam waar elke keer nieuwe blad uitkomt. Bananenplant kopen bij My Palmshop

  • Euphorbia ingens cactus: kandelaarachtige en smalle vorm; 

  • Polyscias Fabian: houten stam en ronde glinsterende bladeren. 

 

https://www.mypalmshop.nl/