Mediator Site
Image default
Relatie

Mediation Amersfoort door Anniek Schuurs Mediation

Met de hulp van Anniek Schuurs Mediation in Amersfoort vindt een koppel een gemeenschappelijke manier om van elkaar te scheiden. Dit gemeenschappelijke pad is niet voor elk stel hetzelfde. Het is net zo individueel als u beiden bent. Slechts één ding wordt altijd voorkomen met mediation. Jarenlange ruzies waar iedereen onder lijdt. Het vinden van deze manier is het doel van echtscheidingsbemiddeling.

Mediation Amersfoort is anders dan relatietherapie

Mediation Amersfoort inzetten wanneer er gedacht wordt aan een echtscheiding moet u niet zien als relatietherapie. Het is een proces dat gezamenlijk doorlopen wordt om op een vreedzame manier van elkaar te scheiden. Heeft u moeite om op een redelijke manier met elkaar te praten? Heeft u geen zin in een jarenlang gevecht over alimentatie? U wilt vanwege de kinderen een gemeenschappelijke toekomst ondanks de scheiding? Natuurlijk kunnen de doelen van de partners ernstig van elkaar verschillen. Het einde van een partnerschap is vaak voor beide partijen heel pijnlijk. Toch zullen de meeste scheidingen met professionele hulp naar volle tevredenheid worden afgerond.

De voordelen

De bekendste vorm van gezinsbemiddeling is scheidingsbemiddeling. Vooral wanneer er minderjarige kinderen bij betrokken zijn, is het belangrijk om duurzame oplossingen te vinden. Oplossingen die rekening houden met de behoeften van alle betrokkenen. Gerechtelijke procedures zijn kostbaar en langdurig. Ze helpen vaak niet om de conflictpunten tussen de partijen op te lossen, maar verharden juist vaak de standpunten. Het is niet ongewoon dat de ene partij zich een winnaar voelt en de andere een verliezer. Het is duidelijk dat dit alleen in de meest zeldzame gevallen leidt tot een passende cultuur van discussie en respectvolle interactie.

Hoe werkt mediation?

Bij mediation zijn de conflictpartijen het eens over het gewenste doel. Vervolgens worden in verschillende afspraken de doelen uitgewerkt. Anniek begeleidt en ondersteunt u op weg naar een scheiding. Onderwerpen die moeten worden verduidelijkt zijn bijvoorbeeld eigendomskwesties. Maar zeker zo belangrijk is de huidige en toekomstige huisvestingssituatie. Wie krijgt de voogdij over minderjarige kinderen. Is er recht op contact en alimentatie? Wat is de toekomstige rol van de ouders en de communicatie met elkaar. De overeenkomst (echtscheidingsconvenant) wordt samen met u zo geformuleerd dat deze voldoet aan ieders eisen inclusief die van de rechtbank.

Er is altijd een manier – hoe groot de verschillen ook zijn.

Gerelateerde artikelen

Echtscheiding hulp bij Carent

Dating voor senioren doe je zo

Online relatietherapie na overspel