Mediator Site
Image default
Relatie

Online relatietherapie na overspel

Het is na overspel van jou of jouw partner niet altijd makkelijk om direct een keuze te maken over de verdere toekomst. Er zijn veel emoties, onzekerheden en boosheid die elkaar afwisselen en die een keuze ook zullen bemoeilijken. Dit alles heeft veel gevolgen voor jullie zelf maar ook voor jullie gezin. Een keuze maken is in dit geval bijna onmogelijk om te doen. Een stap in de goede richting zou het starten van online relatietherapie kunnen zijn. Marieke Proper, Relatie- en Gezinscounselor is gespecialiseerd in dit soort situaties en kan jullie direct van dienst zijn.

Hoe voel je je?

Een verliefdheid op een ander tijdens je relatie brengt veel te weeg. In het begin zal het geluksgevoelens veroorzaken maar al snel kunnen deze gevoelens veranderen naar zorgen en twijfels over de toekomst van jou en jouw gezin. Tijdens de online relatietherapie zal gekeken worden hoe het met jou gaat in deze situatie welke aan kan voelen als een rollercoaster. Kan je nog wel ontspannen of slaap je slecht? Ben je nog wel in contact met je eigen behoeftes? Meer van dat soort vragen worden je voorgelegd, juist omdat je op het punt staat waar je een belangrijke keuze voor jezelf moet gaan maken.

Keuze bij overspel

Bij overspel wordt er vaak gedacht dat er maar twee keuzes zijn, ofwel het verbreken van de relatie, of bij elkaar blijven. Dit zijn uiteraard de twee belangrijkste keuzes, maar tijdens deze online relatietherapie zul je merken dat er nog meer mogelijkheden zijn. Er is namelijk nog een derde keuze welke in de therapie meer zal worden toegelicht. Verder wordt er tijdens de online relatietherapie ingegaan op de hormonen waar je op het moment van verliefdheid op een ander dan je partner mee te maken krijgt. Ook krijg je handvatten in mogelijke gesprekken die je met je partner en eventuele persoon waar je de affaire mee hebt, zou kunnen voeren.