Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

Is een mediator en een echtscheidingsadvocaat hetzelfde?

Jullie liggen in echtscheiding en natuurlijk moet er nu het een en ander geregeld gaan worden. Het ligt voor een groot deel aan jullie zelf wat je daarvoor moet inschakelen. Gaan jullie op goede voet uit elkaar of zijn er problemen en moet er toch meer gebeuren?

Wanneer kies je voor een mediator en wanneer voor een advocaat?

Zoals we net al hebben gezegd ligt het voor een groot deel aan jullie zelf wanneer je voor de een kiest en wanneer voor de ander. Het grote verschil tussen een mediator en een advocaat is dat een mediator voor jullie samen werkt en een advocaat voor maar 1 van de twee partijen. Je kunt op Justius kijken voor een van beide wanneer je er zelf nog geen een hebt gevonden. Daar staan genoeg onafhankelijke advocaten per regio die jou kunnen helpen. Wanneer je advocaat uitkiest is het niet alleen belangrijk dat hij of zij het werk doet waar jij ze voor hebt gevraagd maar ook dat jullie een klik hebben met elkaar. Een advocaat die haaks staat op de wensen die jij hebt daar werk je niet prettig mee samen. Zorg dus dat er een goede samenwerking plaats kan vinden. Ga niet zomaar van de eerste de beste uit. Als je er geen goed gevoel bij hebt wanneer je het eerste gesprek met hem of haar hebt gehad ga dan gerust door naar de volgende.

Wat voor werk doet een advocaat voor jou?

Een advocaat kan heel veel voor je betekenen op verschillende soorten rechtsgebieden. Een advocaat heeft zich meestal gespecialiseerd in 1 of 2 van die rechtsgebieden omdat het gewoonweg te veel is om alles te weten. Er zijn zo ontzettend veel verschillende takken van recht waar je mee te maken kunt krijgen in het leven dat het ook beter is dat men zich erin specialiseert. Welke jij nodig hebt ligt er dus aan waar je zaak om draait. In het geval van een echtscheiding heb je een advocaat nodig die gespecialiseerd is in het familierecht. Die kan jou helpen.

De rechter heeft uitspraak gedaan. Wat nu?

Wanneer de rechter een uitspraak heeft gedaan en iedereen het daar mee eens is dan is de zaak rond en kunnen jullie beide jullie eigen weg gaan. Wanneer er toch nog het een en ander niet helemaal naar wens is geregeld dan zal daar een nieuwe zaak voor moeten dienen. Pas wanneer alle partijen overeengekomen zijn of de rechter beslist dat het nu wel goed is dan zit het werk voor de advocaat erop. Je krijgt de stukken die erbij horen vanzelf thuisgestuurd zodat jij altijd zwart op wit hebt staan wat er vast is gelegd. Wanneer 1 van de partijen zicht niet houdt aan de gemaakte afspraken dan kan er weer een zaak gestart worden. Natuurlijk hopen we dat dit niet hoeft. Een echtscheiding hoeft namelijk niet altijd een vechtscheiding te worden al zijn er natuurlijk altijd mensen die daar heel anders over zullen denken.