Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar een kogelkraan?

Bent u op zoek naar een kogelkraan? Dan bent u aan het juiste adres. Voor een kogelkraan kunt u terecht bij Ebora. Ebora is expert binnen dit vakgebied en biedt een ruim assortiment pneumatiek, instrumentatie en appendages aan. Bovendien hebben zij kogelkraanpen in het assortiment. Een kogelkraan is er in allerlei soorten, materialen en uitvoeringen. Handbediende kogelkraan, pneumatisch bediende kogelkraan of elektrische bediende kogelkraan. Een kogelkraan is een kraan of klep die de stroming van een vloeistof of gas geheel of gedeeltelijk afsluit met een doorboorde bol die om zijn as loodrecht op de boring draait. Meer weten over de kogelkraan? Lees het komende artikel!

Welke kogelkranen zijn er?

Het meest voorkomende type kogelklep dat wordt gebruikt in combinatie met een elektromotor is de hydraulische. Dit is populair omdat het hogedrukbescherming en betrouwbaarheid biedt. Hydraulische degenen worden vaak gevonden in afvalwaterzuiveringscentra en olieraffinaderijen. Er zijn drie soorten: handmatige, semi-automatische. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Handmatige kogelkranen kunnen het best worden gebruikt voor situaties met laag onderhouden en middellange stroom. Hiermee kunt u een bepaald bedieningsniveau behouden, maar zijn niet zo robuust als hun automatische tegenhangers. Ze werken het beste wanneer er weinig fluctuatie in de werkdruk is, dus de stroom is beheersbaar. Gemeenschappelijke materialen voor dit type omvatten koper en messing.

De semi-automatische kogelklep werkt op dezelfde manier als de handmatige, maar met een snellere snelheid. In dit geval wordt de stroom bestuurd door een variabele die varieert volgens de werkdruk. Meestal worden de kogelkleppen in een afgesloten doos of huisvesting geplaatst en hebben ze een gat bovenop die opent voor verschillende havensnelheden. Gemeenschappelijke materialen die voor dit type worden gebruikt, zijn PVC, Ferri en andere metalen. Een ander voordeel is dat ze zeer betaalbaar en gemakkelijk te onderhouden zijn.

De experts van Ebora helpen u graag!

De kogelkranen van Ebora zijn te vinden op hun website. In een overzicht ziet u het volledige assortiment. U kunt hier alle terugslagkleppen bekijken en informatie lezen. Vindt u het lastig om de juiste keuze te maken? Ook dan staat Ebora voor u klaar. De specialisten helpen u graag bij uw vraagstuk om een passende oplossing te vinden. Neem via de website eenvoudig contact op!

http://ebora.nl/