Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

Vloeren voor een industrieel interieur

Een industriële inrichting is steeds populairder aan het worden. De basis van deze stijl is afgeleid uit industriële gebouwen en maakt vooral gebruik van staal, beton en hout. Vaak worden deze stoere materialen gecombineerd met accessoires van zachte materialen en grote planten. Als je toe bent aan een nieuwe vloer en industriële inrichting, zijn dit de motieven die het beste in een industrieel interieur passen.

Beton

Een van de meest voor de hand liggende motieven is beton. Beton geeft een stoere koele look aan een ruimte en is goed te combineren met zachte materialen voor de stoelen en banken. Daarnaast past metaal ook heel goed bij beton. Je kunt een betonvloer gewoon laten storten of creëren met vinyl. 

Steen

Met een steen look vloer kun je ook voor warmere kleuren kiezen. Hierdoor maak je het interieur iets zachter dan met de betonlook. Je kunt het beste gaan voor een pvc-vloer of vinyl laminaat. Kies in een kleine ruimte voor een lichtere kleur. In een grote ruimte kun je ook gerust een donkere grijze kleur nemen. De reden is dat een donkere kleur de ruimte kleiner doet lijken en dat is natuurlijk zonde als je dat in een kleine ruimte doet.

Hout

Echt hout is natuurlijk ontzettend mooi, maar vergt wel meer onderhoud dan bijvoorbeeld een pvc-vloer of laminaat. Alle drie zullen mooi staan in een industriële inrichting. Met name een lichte houten vloer met een grijze of witte afwerking. Een donkere houten vloer met veel contouren geeft veel karakter en kan een stoere industriële touch geven. Kijk voor inspiratie eens op https://www.beboparket.nl/.

Visgraat

Steeds meer mensen kiezen voor een visgraat vloer. Hiermee doorbreek je de rechte lijnen in een ruimte en voeg je gezelligheid toe. Visgraat vloeren worden gemaakt met een houten patroon, maar kun je ook in een grijze of witte laminaattegel of pvc-tegel krijgen.

Terrazzo look

Deze stijl is iets toepasselijker in een kantoor of een grote ruimte. Dit is een vloer waar restjes van marmer in cement of klei zijn gedrukt. Hier overheen gaat dan een mengsel die wordt gepolijst zodat het een glad oppervlak wordt. Dit zorgt voor een originele look.

Combineren

Ondanks dat in de industriële interieurs vaak gekozen wordt om de kleuren grijs, bruin en groen te gebruiken, kun je hier ook heel goed andere kleuren aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan oud roze of mosterd geel. Door deze kleuren te gebruiken in de accessoires wordt de inrichting knusser. De kleuren kun je op deze manier ook makkelijk veranderen.

 

https://www.beboparket.nl/

Gerelateerde artikelen

3 soorten verpakkingsmateriaal

De leukste weetjes over chocola

Wat kun je eigenlijk met CRO?