Mediator Site
Image default
Dienstverlening

Zonnepanelen schuin dak

Het bevestigen van zonnepanelen heeft vele voordelen. Dit zijn niet alleen voordelen voor in je eigen portemonnee (omdat zonne-energie goedkoper is), maar ook voor het milieu. Wat is er nou mooier dan het opwekken van energie uit een grote bron die we dagelijks van de natuur krijgen: de zon? 

Mensen met een plak dak overwegen vaak om een paar panelen op het dak te laten bevestigen. Mensen met een schuin dak zijn hier wat terughoudender in. Dit is ten onrechte, want ook het bevestigen van zonnepanelen op een schuin dak is prima te doen. Met een woning op het zuiden heb je de meeste kans om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen. Daarbij is een hellingshoek van ongeveer veertig graden het handigste, omdat de kans dan groot is om de meeste energie op te kunnen vangen. 

Het is dus helemaal niet erg om een schuin dak te hebben. Integendeel! Nu heb je namelijk het voordeel dat er al sprake is van een hellingshoek. Een van de grootste obstakels die je kan hebben is wanneer er schaduw op je dak valt. Bij meerdere panelen op het dak, kan al een beetje schaduw op een paar van de panelen een negatief effect hebben op het rendement.

 

Vakkundig zonnepanelen op een schuin dak laten installeren

Zonnepanelen op een schuin dak installeren is niet iets dat heel makkelijk is. Daarom is het altijd raadzaam om de hulp in te schakelen van vakkundige monteurs, zoals bijvoorbeeld die van Solention.nl. Een vakkundige installateur zal er altijd voor zorgen dat de panelen zo goed mogelijk worden bevestigd en dat het hoogste rendement zal worden behaald bij het opwekken van energie door middel van de zon. 

Zelfs als je te maken hebt met panelen die soms in de schaduw zullen vallen, kunnen ze u van uitstekend advies voorzien. Zo bestaan er bijvoorbeeld mogelijkheden om de panelen een eigen aansturing te bieden zodat de panelen in de schaduw wat minder negatief effect bieden op de rest van de panelen.