Mediator Site
Image default
Aanbiedingen

De verschillende functies op een cirkelzaag

Voor elk type houtbewerking is de cirkelzaag een essentieel hulpmiddel. Voor een verscheidenheid aan bezuinigingen in hard en zacht hout wordt bijvoorbeeld de cirkelzaag vaak gebruikt. Het komt in verschillende maten, afhankelijk van de grootte van het werkstuk dat moet worden gesneden. Maar met al deze keuze is het belangrijk om te weten welke cirkelzaag de beste is.

 

Wormaandrijving

Er zijn twee fundamentele cirkelvormige zaagmodellen om te overwegen van het verscheidenheid beschikbaar: wormaandrijving en zijwinder. De cirkelzaag met wormaandrijving, ook wel kettingzaag genoemd, vergelijkbaar met het bovenstaande, maar hebben een draad of een ketting met de tanden die parallel aan de as lopen. Hierdoor kan de gebruiker de tanden in een willekeurige hoek verplaatsen tijdens het snijden, wat resulteert in zeer nauwkeurige bezuinigingen. Het nadeel is dat het moeilijk kan zijn om te slijpen vanwege de tanden die loodrecht op de as worden gemonteerd.

 

Zijwinder

Een ander model is de zijwinder, die de motor heeft ingebouwd in het eigenlijke mes van de zaag. In tegenstelling tot de vorige model, zijn zijwinder cirkelvormige zagen een uitstrekkende wig die zich uitstrekt van het mes recht op de motor. Het voordeel is dat er geen scherpe randen zijn om zich zorgen over te maken, en dat de motor zelf uit de weg wordt weggestopt.

 

Draadloze cirkelzagen

Het kiezen van de beste cirkelvormige zaagblad hangt in groot deel, op de gebruiker af. Veel gebruikers geven de voorkeur aan het gevoel van draadloze gereedschappen over de snoer en veel draadloze hulpmiddelen hebben extra functies. Draadloze cirkelzagen zijn de beste optie voor gebruikers die geïnteresseerd zijn om geld te besparen zonder de kwaliteit van hun cirkelzaagbladen op te offeren. Met deze eenheden kunnen de gebruiker meerdere passes over een stuk hout maken, zonder je zorgen te maken over het opladen van het apparaat. Sommige modellen, zoals de cirkelzagen van Makita, stellen gebruikers toe om voorgesneden lijnen te programmeren. Bovendien laten sommige modellen gebruikers handmatig schakelen tussen een fijne of grove snijsnelheid. De meeste gebruikers vinden deze functie handig bij het snijden van lange, moeilijke stukjes hout.

 

Sommige cirkelvormige zagen omvatten afgeschuinde randen op het blad. Afgeschuinde randen voegen een professionelere blik toe aan het mes, terwijl afwisselend afgeschuinde schuine sneden laten zorgen dat het mes efficiënter is bij het creëren van een soepele, schone snede. Hoewel deze eenheden meer kosten dan andere modellen, worden ze vaak gekocht door professionals die een groot aantal bezuinigingen met hun zaag maken. Sommige bedrijven passen ook afgeschuinde en alternatieve afgeschuinde randen aan voor een aangepaste look. Ongeacht het bevel-type wordt gebruikt op een bepaald model, velen de afgeschuinde rand om het meest esthetisch aangenaam te zijn.


Nu je bekend bent met de verschillende functies van een cirkelzaag kan je zoeken naar de beste opties voor jou. Voor houtbewerkingsprojecten wordt ook aangeraden om een gereedschap als een schuurmachine te hebben om het mooi af te werken. Heb je er nog geen? Bij Gereedschap Expert kan je beide tools online bestellen via de website!

https://www.gereedschap-expert.nl/

Gerelateerde artikelen

Maak je verhuisleven een stuk gemakkelijker met deze tips

Een barista inhuren

De leukste weetjes over chocola