Mediator Site
Image default
Rechten

Heeft u een ontbiedingsbrief ontvangen? Schakel dan een professionele zedenadvocaat in

Zedendelicten worden door de politie en de rechtbank anders behandeld dan de meeste andere zaken. In deze gevallen wordt namelijk altijd uitgegaan van de juistheid van de aangifte en kan een geringe hoeveelheid bewijs al leiden tot een veroordeling. Het is daarom belangrijk om direct een zedenadvocaat in te schakelen als u een ontbiedingsbrief heeft ontvangen. De advocaten van De Strafpleiters hebben veel ervaring met dergelijke zaken en staan u bij met hun professionele kennis tijdens het proces.

Een kwetsbare positie

Bij een zedendelict zijn meestal slechts twee, of in ieder geval een klein aantal, personen betrokken. Daarom gaat de politie er in dergelijke zaken altijd vanuit dat de aangifte correct is, waardoor zelfs een enkele getuigenverklaring en elk beetje extra bewijs – zoals dagboekaantekeningen, gevonden DNA of een auditu-verklaring (van horen zeggen) – al genoeg kan zijn voor een veroordeling. Als u niet goed oplet tijdens het verhoor, kunt u dingen zeggen die u duur komen te staan, zelfs als u onschuldig bent. Een professionele zedenadvocaat helpt u om dergelijke fouten te voorkomen.

Bij een zedendelict geldt een taakstrafverbod

Veel mensen weten niet dat sinds 2012 een taakstrafverbod is ingevoerd voor zedenzaken. Dat betekent dat de rechter verplicht is om een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen als u schuldig wordt bevonden. Dit geldt voor alle zaken waar een inbreuk is gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer. Een zedenadvocaat weet dat in sommige gevallen dit taakstrafverbod kan worden omzeild en welke verweren kunnen worden aangevoerd om de rechter ervan te overtuigen.

Advies als u een ontbiedingsbrief heeft gekregen

Als u een ontbiedingsbrief heeft gekregen, dan adviseren de advocaten van De Strafpleiters u om een beroep te doen op uw zwijgrecht tot u een professionele zedenadvocaat heeft gesproken. Verder is het belangrijk dat u niet met anderen spreekt over hetgeen waarvan u wordt verdacht. Zelfs verwijderde bestanden kunnen worden achterhaald als de politie uw telefoon of computer in beslag neemt.

https://destrafpleiters.nl/