Mediator Site
Image default
Toerisme

Ski Bulgarije en zijn resorts

Bulgarije is een land dat bekend staat om zijn skigebieden. Bansko, Borovets, Pamporovo, Vitosha …

Lees deze namen en je kunt gemakkelijk horen hoe de sneeuw ritselt onder de ski’s, die snel langs de skipiste razen, hoe adrenaline kookt in het bloed, hoe adembenemend is van al het omringende schoonheid … En dit alles is Bulgarije, een land dat laat niemand onverschillig.

De bergen in Bulgarije zijn beduidend lager dan hun “tegenhangers” uit andere Europese landen en beslaan ongeveer 30% van het hele grondgebied. De hoogste top is ongeveer 3000 m. Het klimaat is hier bijvoorbeeld ook anders dan in de Alpen: in Bulgarije is het veel warmer en duurt het skiseizoen meestal van december tot februari. De drie bergketens van het land, de Rhodope, Rila en Pirin, zijn de bekendste vakantiebestemmingen.

Tegenwoordig worden skigebieden in Bulgarije steeds populairder. En daar zijn verschillende goede redenen voor. Ze zijn behoorlijk goedkoper dan andere en bijna iedereen kan zich daar een reis veroorloven.

Bansko

Er is nog een kenmerk van de skigebieden in Bulgarije. Er zijn pistes waarop niet alleen ervaren skiërs kunnen skiën, maar zelfs degenen die voor het eerst zijn begonnen met skiën. En er zijn ook speciale tracks voor kinderen. Gezinsvakanties in Bulgarije zijn dus een van de beste.

Een van de mooiste plekken in Bulgarije is Bansko. Dit schattige, kleine, goed verzorgde stadje ligt tussen de hoge bergen die het van alle kanten omringen. En dit geeft Bansko een bijzondere charme en ongelooflijke populariteit. Bansko is vooral geschikt voor gezinnen. Hier zijn veel gezinsresorts en hotels gebouwd.

Het resort is gelegen in het zuidwesten van Bulgarije op het grondgebied van het Pirin National Park. Maar Bansko is niet alleen een resort, het zijn niet alleen een aantal hotels en pensions die zijn gebouwd om toeristen te verrassen. Dit is een oude Bulgaarse stad met zijn eigen geschiedenis, tradities en monumenten. En dit maakt Bansko tot het meest populaire winterresort in Bulgarije.

Bansko ligt 160 kilometer van de luchthaven van Sofia en 220 kilometer van de luchthaven van Plovdiv. Het zal dus niet moeilijk zijn om naar Bansko zelf te gaan. Er zijn directe vluchten vanaf beide luchthavens die toeristen naar het hart van de bergen brengen – het skigebied van Bansko. Het moet gezegd worden dat alleen Bansko het langste seizoen voor skiërs heeft van alle resorts in Bulgarije. Het begint meestal helemaal begin december en eindigt pas in mei.

Naast de skipistes zelf in Bansko, kun je gewoon door de straten lopen en al wandelend de huizen en het leven van de lokale bewoners bekijken. Ik moet zeggen dat de meeste van hen zijn gebouwd in de 18-19 eeuw, en mensen maken zich grote zorgen over de veiligheid van hun huizen. In het centrum van de stad staat de orthodoxe kerk van de heilige drie-eenheid, die werd gebouwd in 1835. Daarnaast zijn er veel minerale bronnen in en rond de stad.

Bansko is ook beroemd om zijn Bulgaarse restaurants. En dit zijn volgens ons niet alleen restaurants. Dit is ook een kleine wijnkelder, waar u ongelooflijk veel verschillende wijnen kunt krijgen. Dit is een taverne, die in het hele district beroemd is om zijn nationale gerechten, en de weg ernaartoe is te vinden op geur. Dit is ook een pizzeria waar ontzettend lekkere en aromatische pizza’s worden bereid. En natuurlijk verschillende monteurs die u zullen verrassen met hun gastvrijheid en service in het Russisch.

Bansko-paden.

De skipistes in Bansko zijn goed uitgerust, veilig en voldoen aan alle eisen. Hun lengte is ongeveer 70 km. Het resort zelf is opgedeeld in drie skigebieden: Chalin-Valog, Shiligarnika en Banderishka Polyana.

Chalin-Valog (1467 m), het kleinste en laagste skigebied, is vooral geschikt voor beginners en trainers. Shiligarnika (1725 m) biedt langere en meer gevarieerde pistes voor gemiddelde skiërs. Er is ook een van de beste pistes van Bulgarije, ongeveer 3 km lang. Skigebied Banderishka Polyana (1635 m) met een ruime piste is geschikt voor gevorderde skiërs en liefhebbers van langlaufen.

De autoriteiten en het stadsbestuur zijn de snowboarders niet vergeten, voor wie er een fanpark en een halfpipe is speciaal uitgerust en uitgerust met de nieuwste sporttechnologie.

Tijdens de nieuwjaars- en kerstvakantie vormen zich aanzienlijke wachtrijen bij het hoofdliftstation: de wachttijd kan oplopen tot 2-2,5 uur. De piek van pandemonium is om 8: 00-9: 00 uur.

Lift pas.

Een sneeuwlaag van twee meter zorgt ervoor dat zowel beginners als meesters van alpineskiën veilig en het hele seizoen kunnen skiën. De skipas omvat een onbeperkt aantal liften op alle touw- en stoeltjesliften in het hele skigebied, stijgen en dalen met de kabelbaan. Naast de algemene skipas (voor alle liften en gondels) kun je alleen een apart kaartje kopen voor de kabelbaan – een beklimming-een afdaling – of een aparte skipas voor de bovenste liften. Deze skipas wordt verkocht aan het loket bij het bergstation van de kabelbaan – Benderishkin Polyana – en is geschikt voor degenen die met de auto naar de baan komen.

Een skipas moet meestal één keer voor de hele rit worden gekocht – dit is veel goedkoper dan elke dag een liftkaart kopen.

vliegtickets met hotel

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html