Mediator Site
Image default
Horeca

Tafelzeil voor horeca

In de horeca worden dagelijks heel wat tafelkleden gebruikt. We kunnen immers van gasten niet verwachten dat ze zonder knoeien hun diner opeten. De vlekken die ontstaan zijn soms van eten, maar vaak ook zie je kringen onder de glazen verschijnen van drinken. Helemaal niet erg, dat hoort er allemaal bij. Maar als je naar het milieu kijkt en je bedenkt dat elke nieuwe club gasten aan tafel weer een nieuw tafelkleed op tafel krijgen, dan begrijp je misschien wel dat het voor het milieu niet zo goed is. De tafelkleden moeten immers gewassen worden en dat verbruikt weer energie.Hoe zou dit voordeliger kunnen en toch hygiënisch blijven?

Werk met tafelzeil in de horeca

Onze oplossing is tafelzeil. Tafelzeil is namelijk, zolang je het met een schone doek weer afneemt, heel hygiënisch. Het grote voordeel zit ‘m in het niet constant hoeven vervangen van het kleed. Je kunt het kleed dus gewoon op tafel laten liggen! Als de gasten vertrekken pak je een schone doek welke je even in een sopje doet en maak je het tafelkleed weer helemaal schoon. Een fluitje van een cent. En dan kunnen de volgende gasten weer aanschuiven!

Welke tafelzeilen zijn geschikt?

Nou is niet elk tafelzeil misschien geschikt voor jouw restaurant. Maar het ligt een beetje aan de look en uitstraling. Kijk, als je een heel net restaurant hebt, dan snap ik heel goed dat je niet een hip tafelzeil op tafel wil leggen met allemaal bloemen, fransjes en tierelantijntjes. Een mooi effen wit tafellaken zou hier het beste bij passen. Gelukkig bestaan er ook damast tafelzeilen. Dat zijn dus witte tafelzeilen met een, een beetje van het licht afhankelijk, patroontje. Het patroontje ziet er lichtgrijs uit, zodat het heel mooi overkomt. Het damast tafelzeil kun je gewoon vergelijken met damast tafelkleden. Echter wel met de voordelen dat het op tafel kan blijven liggen en niet constant gewassen hoeft te worden. Er is echter nog één kantekening; namelijk als mensen rode wijn drinken of rode bieten of een pasta met rode saus geserveerd krijgen… Rode sauzen en vloeistoffen zijn vrijwel niet uit het zeil te verwijderen. Het kan wel, maar dan moet je er wel snel bij zijn. Dit is dus nog wel even een belangrijk punt die je mee moet nemen in je uiteindelijke beslissing.

We zien in de horeca ook wel doorzichtig tafelzeil op tafels liggen. Het fijne hiervan is dat je door het transparante zeil nog wel de structuur van de tafel blijft behouden. En die tafels kunnen soms sfeerbepalend zijn. Wat ook leuk is om per jaargetijde iets uit de natuur onder het zeil te leggen, zoals bijvoorbeeld herfstbladeren tijdens de herfst periode en gedroogde bloemen in het voorjaar. Je kunt hier hele creatieve creaties mee maken en het is wellicht een leuk idee.