Mediator Site
Image default
Gezondheid

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie gebeurt door de persoon onder hypnose te brengen en suggesties te formuleren zodat we gewoontes of verslavingen afleren. Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie. Hypnose is niet gelijk aan in slaap doen want hier zijn verschillende misverstanden over. De hypnose gebeurt eigenlijk om de persoon zodanig in een vorm van rust te brengen dat je in een soort van droom beland. Op deze manier wordt de mogelijkheid van verschil tussen echt en onecht uitgeschakeld, net zoals in een droom. Onder hypnose is het gemakkelijker om met je onderbewustzijn in contact te komen en door middel van suggesties andere gewoonten aan te leren.

 

Waarom hypnotherapie?

 

Hypnotherapie wordt gebruikt om gewoontes af te leren zodat je anders kan reageren op dingen of situaties.

 

Soorten gewoontes en reacties:

 

Automatische reactie: Soms reageren we automatisch op sommige dingen zonder dat we hiervoor ons verstand enigszins gebruiken. Dit zijn automatische gewoonten die we ons hebben aangeleerd door steeds hetzelfde te reageren op voorvallen. Voorbeeld als je bang bent van bliksem, zal je automatisch bang reageren op bliksem. Dat is gewoonten die we ons hebben aangeleerd.

 

Herhalende reactie: Soms reageren we gewoon op sommige dingen of voorvallen omdat we onszelf steeds herhaald hebben hoe we op iets moeten reageren. Ons brein is zo gewoon om dingen aan te leren als we steeds herhalend reageren. Als we op twee dingen moeten reageren, geven we allemaal onze aandacht aan één ding en reageren we automatisch op het andere.

 

Verslavingen: Verslavingen zijn ook een vorm van gewoontes die we ons hebben aangeleerd om ons emotioneel te sussen en om een verlangen te vervullen.

 

Hypnotherapie kan ook helpen om van sommige lichamelijke klachten af te geraken. Het wordt ook gebruikt om sportieve reacties te verbeteren door middel van suggesties.

 

Voor wie hypnotherapie?

 

Hypnotherapie is geschikt voor iedereen behalve voor mensen die ernstige psychische klachten hebben.

https://www.zoma-opleidingen.nl/