Mediator Site
Image default
Huishoudelijk

Wat kan ik met een energiemeter?

Er zijn nogal wat energiebedrijven die alleen maar kunnen aangeven hoeveel je verbruikt of hebt verbruikt. Het is dan ook belangrijk dat je weet waar dit geld mee wordt gespendeerd, om zo te weten of er eventuele besparing mogelijkheden zijn. Energiemeters slimmer en slimmer? Dat klopt! In dit artikel gaan we in op een aantal mogelijkheden van de slimme energiemeter.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het is al mogelijk om mee te kijken hoe je energieverbruik precies in elkaar zit. Een energiemeter heeft namelijk een app waarmee jouw verbruiksgegevens ook weer worden uitgeprint. Je kunt er ook voor kiezen om het cijfer in een grafiek te zien of als percentage van je verbruik per maand. Het is namelijk mogelijk om deze app binnen je Android telefoon en iPhone te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je ook gemakkelijk kunt zien hoeveel geld jij precies per maand uitgeeft aan energie.

Verschillende apparaten koppelen

Er wordt al gesproken over de slimme energiemeter en dus mogen we deze niet vergeten. De slimme energiemeter kun je inzetten om het verbruik van verschillende apparaten op te meten. Zo weet je precies hoeveel energie een bepaald apparaat of toestel gebruikt. Je kunt hierbij denken aan de wasmachine, vaatwasser of droger. Natuurlijk is het ook mogelijk om je verlichting en apparaten in huis te meten. Zo kun je zien of er energiezuinige lampen of toestellen in je woning geïnstalleerd kunnen worden. Door het verbruik van deze apparaten op te meten, kun je besparen op je energierekening!

Je kunt een energiemeter bestellen op de website van EnergyFlip. Ook kun je er terecht voor vragen en meer. De energiemeter is makkelijk te bestellen en te installeren.

Wil je meer weten over hoe een energiemeter precies werkt en welke mogelijkheden deze heeft? Neem dan contact op met EnergyFlip of ga naar de website voor meer informatie.